Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

13 januari 2006

Putten - Verdachten openlijke geweld opgespoord

De politie heeft vijf mannen tussen van 16 tot 19 jaar uit Harderwijk en Putten opgespoord en verhoord over een mishandeling (openlijke geweldpleging) van een 19-jarige Puttenaar. Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag (24/25-12-05) in en buiten een horecagelegenheid in de Dorpsstraat in Putten. De 19 jarige werd geslagen en achterna gezeten en daarna nog eens geschopt en geslagen. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Tegen de verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk - Botsing scooter en fiets

Een 16-jarige scooterbestuurster uit Hierden en een 26-jarige fietsster uit Ermelo botsten op donderdagmiddag (12-01) frontaal op elkaar op de Oranjelaan omdat de scooter aan de verkeerde kant van de weg reed. De bestuurster had enkele schaafwonden en werd ter plaatse behandeld. De fietsster werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Hattem - Twee mannen aangehouden na diefstal jas

De politie heeft donderdagmiddag twee mannen uit Zwolle aangehouden nadat ze bij een winkel aan de Kerkstraat in Hattem een jas van een kledingrek hadden weggenomen en zonder te betalen er vandoor wilden gaan. Een buurman-winkelier zag het één en ander gebeuren en nam de jas van hen af. Samen met de eigenaresse van de kledingwinkel wisten ze de beide mannen die er vandoor waren gegaan te lokaliseren nabij de Parklaan. De gewaarschuwde politie kon de beide mannen daar arresteren. De politie maakt proces-verbaal op.

Hierden - Vrouw gewond na trap van paard

Een 61-jarige vrouw uit Hierden raakte op donderdag (12-01) rond 15.15 uur gewond door de trap van een paard. Ze wandelde op de Berkenboomsweg toen ze werd gepasseerd door een meisje op een paard. De amazone had het paard niet onder controle. Tijdens het passeren kreeg de vrouw een trap van het paard.

Het paard en het meisje zijn verder gegaan. Het slachtoffer werd met heupklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met de eigenaar en de berijdster van het paard en verzoekt hen en getuigen te reageren via 0900 8844.

Hulhorst - Automobiliste gewond

Een 51-jarige automobiliste uit Nunspeet raakte op donderdagmorgen (12-01) gewond bij een aanrijding op de Harderwijkerweg. Tijdens een inhaalmanoeuvre week de auto voor haar, bestuurd door een 23-jarige plaatsgenote, opeens uit naar links waardoor de 51-jarige automobiliste van de weg werd gedrukt en tegen een lantaarnpaal botste. Ze werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis en haar auto moest worden weggesleept.

Nunspeet - Diefstal tas uit scootmobiel

Een 52-jarige vrouw uit Nunspeet werd op donderdag (12-01) omstreeks 14.30 uur slachtoffer van een laffe diefstal in de Hema aan de Dorpsstraat. De vrouw reed in een scootmobiel toen haar tas uit het bagagerek werd gestolen door twee vrouwen. Even later vond ze de tas weer terug. Een portemonnee met geld en bankpas was verdwenen. Signalement van de daders: ongeveer 20 jaar, licht getinte huidskleur. donker halflang haar (enigszins krullend), normaal postuur, donkere kleding. Het slachtoffer was danig onder de indruk van het gebeurde. De politie verzoekt getuigen te reageren via 0900 8844.

Oldebroek - Automobilist moet rijbewijs inleveren

De politie heeft op donderdagavond (12-01) op de A28 het rijbewijs ingenomen van een 26-jarige automobilist uit Harderwijk. De man reed 200 km per uur waar 120 km is toegestaan en maakte zich tevens schuldig aan bumperkleven. De politie maakte proces-verbaal op voor beide feiten.

Vaassen - Inbraak autobedrijf

Van donderdag op vrijdag (12/13-01) werd er ingebroken in een autobedrijf aan de Radeweg. Men kwam binnen door het forceren van een deur. Ontvreemd werd een kluis met onder meer geld, kentekenbewijzen en een paar Amerikaanse kentekenplaten 45-92-FH. De politie is een onderzoek gestart.

Putten - Diefstal kentenplaten

Op donderdag (12-01) werden er tussen 19.45 -21.30 uur de kentekenplaten met het kenteken LF-RS-62 ontvreemd van een geparkeerde personenauto auto bij het bosbad aan de Zuiderveldweg in Putten. Rond dezelfde tijdstippen werd er getankt zonder te betalen bij het Shell-benzinestation aan de Oranjelaan in Harderwijk door een auto met deze kentekenplaten. De politie verzoekt getuigen of informanten van beide feiten te reageren via 0900 8844.

Elspeet - Herdershond na aanrijding het bos in

Een 17-jarige bromfietser uit Elspeet heeft op vrijdag (13-01) rond 07.00 uur een aanrijding gehad met een herdershond op de Kleine Kolonieweg. De bromfietser kwam te vallen en er was aanzienlijke schade aan de bromfiets. De hond liep na de aanrijding het bos in en het is niet bekend of hij gewond was. Voor een juiste afhandeling van deze aanrijding verzoekt de politie de eigenaar van de herdershond zich te melden via 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --