Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

13 januari 2006

Politie Ermelo vraagt hulp publiek bij onderzoek vier overvallen

De politie onderzoekt op dit moment vier overvallen die in korte tijd in Ermelo plaats vonden. Het betreffen een overval op een snackbar aan de Putterweg op 9 december, een overval op een supermarkt aan de Leeuwerikstraat op 23 december, een overval op een SRV-wagen op de Enk op 29 december rond 18.00 uur, en recentelijk een overval op een fietser op de Telgterweg op 11 januari jl. Drie van de vier overvallen zijn mislukt. Alleen bij de overval op de SRV-wagen heeft de dader geld kunnen meenemen. Bij de overval op de snackbar was de overvaller te voet en is mogelijk op de Smidsweg in een auto gestapt. Bij de overvallen op de SRV-wagen en de fietser op de Telgterweg, waren de overvallers met een scooter. Of de overvallers op de scooters dezelfde zijn, is nog niet duidelijk.

Supermarkt

Bij de overval op de supermarkt, raakte een politieman licht gewond. De politieman in burger, die toevallig boodschappen deed, greep de verdachte vast, maar deze wist zich los te rukken, waarbij de politieman een hoofdwond opliep. Bij deze overval (supermarkt), die op de vrijdagavond voor de kerst rond 19.50 uur plaats vond, waren twee overvallers betrokken, waarvan één met een vuurwapen. Nabij de deuropening ontstond een schermutseling tussen de overvaller met het vuurwapen en de politieman. De beide overvallers renden vervolgens via de Leeuwerikstraat de Lijsterlaan in. Er was sprake van een overvaller met normaal postuur en één kleinere overvaller. De kleine man was gekleed in een kort spijkerjack en de andere man in een donkere jas.

Publiek

De politie roept de hulp in van het publiek en wil graag in contact komen met getuigen of anderen die informatie kunnen verstrekken over één of meer van de overvallen. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0900-7000

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --