Provincie Groningen

We are kicking off! Jongeren trendteam 2006 van start 12 januari 2006

Jongerenparticipatie is het jaar met stijl begonnen door op 11 januari af te trappen met een jongerenmeeting op het provinciehuis. De bijeenkomst stond in het teken van de presentatie van het vernieuwde trendteam dat in 2005 via scholen is geworven. Dit team bestaat uit 24 jongeren die de provincie op de hoogte houden van de laatste trends in jongerenland. Daarnaast adviseren ze ambtenaren bij het maken van beleid en geven ze hun mening over allerlei zaken zoals websites en foldermateriaal. Ook geven ze aan hoe jongeren het beste benaderd kunnen worden.

Trendteam jongerenparticipatie 2006

Op 11 januari werd het trendteam voorgesteld aan gedeputeerde Mulder, Statenleden en de docenten van de betrokken scholen. De ouders van de jongeren mochten hier ook bij aanwezig zijn. Na de inspanning van vorig jaar kan de provincie rekenen op 24 jonge enthousiastelingen die popelen om hun handen uit de mouwen te steken. Zo zullen de jongeren helpen bij het moderniseren van de jongerensite www.ontdekgroningen .nl en het maken van lawaai rondom de naderende verkiezingen in 2007.

Werk aan de winkel
Naast de presentatie van het trendteam was er ook werk aan de winkel voor de jongeren. Zo werden er foto's gemaakt voor de jongerenfolder waar aan gewerkt wordt en was er speciale aandacht uit Den Haag. Een ambtenaar van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat was overgekomen om naar de mening van de jongeren te vragen over de Zuiderzeelijn. Dit gebeurde onder begeleiding van gedeputeerde Mulder.

De vragen waren simpel: Ben je geïnteresseerd in de Zuiderzeelijn? Wil je geïnformeerd worden, en op welke manier moet dit gebeuren? Het bleek maar weer eens dat jongeren een duidelijke mening hebben. Iedereen wilde graag geïnformeerd worden, al verschillen de motieven daarvoor per jongere. Zo vindt de één het milieu belangrijk en is een ander juist weer geïnteresseerd in de kostprijs van het kaartje van een eventuele trein.

Aan de communicatie mankeert volgens de jongeren op dit moment nog wel het één en ander. Die zou te veel op volwassenen gericht zijn, en in de mediakeuze is ook nog een hoop te winnen. De jongeren gaan nu de ideeën die ze hebben op papier zetten en aanbieden aan het Ministerie.

Na de brainstormsessie was er tijd voor een hapje en een drankje waarbij de jongeren wederom het hoogste woord voerden.

Geïnteresseerd in het provinciale Trendteam?
Neem dan contact op met mw. E. Demir tel: 050-30164258

13 januari 2006