Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 13 januari 2006, no. 008

Frank Lubbers verlaat binnenkort Van Abbemuseum

Frank Lubbers, die sinds 1989 hoofdconservator en adjunct-directeur van het Van Abbemuseum is, gaat het museum over enkele maanden verlaten. Hij blijft zijn werkzaamheden vervullen tot er een opvolger voor hem gevonden is.

Als gevolg van een voorgenomen reorganisatie in het museum komt de functie hoofdconservator te vervallen. Charles Esche, die sinds 1 augustus 2004 directeur van het Van Abbemuseum is, gaat direct sturing geven aan de artistiek-wetenschappelijke afdeling van het museum.

De adjunct-directeur krijgt daardoor een puur zakelijke functie. Voor Lubbers, die zich na alle bemoeienissen met de nieuwbouw juist weer op het maken van tentoonstellingen had willen toeleggen, is de nieuwe inhoud van zijn functie minder aantrekkelijk. Om die reden maakt hij - nu die mogelijkheid er nog is - gebruik van de FPU en zal hij als zelfstandig tentoonstellingsmaker en art consultant actief blijven. Op projectbasis wil het Van Abbemuseum in overleg met Lubbers voor belangrijke tentoonstellingen graag van zijn expertise gebruik blijven maken
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven