Universiteit van Tilburg

Prof. Alis Koekkoek-zaal wordt blijvende herinnering aan groot staatsrechtsgeleerde Universiteit van Tilburg

Liber Amicorum "Getuigend staatsrecht" overhandigd aan mevrouw Koekkoek-Dudok

Op vrijdag 13 januari is op de zesde verdieping van het Montesquieugebouw, waarin de faculteit Rechtsgeleerdheid is gehuisvest, het naambord onthuld van de prof. Alis Koekkoek-zaal. De naamgeving is bedoeld als een eerbetoon aan de in 2005 overleden hoogleraar Staatsrecht en politicus. Ook werd het liber amicorum 'Getuigend Staatsrecht' aangeboden aan zijn echtgenote, mevrouw Hanny Koekkoek-Dudok.

Gezien de lange periode waarin Alis Koekkoek als wetenschapper aan de juridische faculteit verbonden is geweest - sinds 1969 als medewerker en vanaf 1981 als hoogleraar - en zijn grote verdiensten op het gebied van het staats- en bestuursrecht en de staatsrechtelijke rechtsvergelijking heeft het bestuur van de juridische faculteit gemeend een zaal in het Montesquieu-gebouw te vernoemen naar deze staatsrechtgeleerde.

Alis Koekkoek was bijna vijfentwintig jaar hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg. Hij was Tweede-Kamerlid van 1994 tot 1998 en maakte deel uit van de enquêtecommissie opsporingsmethoden (IRT). Hij was vanaf 2003 lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal en woordvoerder onderwijs en justitie van de CDA-fractie. In de media was hij een bekend, helder commentator over staatsrechtelijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de Margarita-affaire.

Naar goed academisch gebruik is er een wetenschappelijk vriendenboek voor Alis Koekkoek geschreven, waarin zevenentwintig auteurs van binnen en buiten de universiteit ingaan op onderwerpen waarmee hij zich bezig heeft gehouden. Dit liber amicorum heeft de titel meegekregen "Getuigend staatsrecht", verwijzend naar de houding die zo kenmerkend was voor het werk en leven van Alis Koekkoek. Het eerste exemplaar van deze bundel werd aangeboden aan zijn echtgenote, mevrouw Hanny Koekkoek-Dudok in bijzijn van familie, auteurs, (emeriti)hoogleraren en medewerkers van de faculteit.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 466 2004, 06 265 32 372) of Michelle te Veldhuis van Rechtsgeleerdheid (013 466 8287, fax 013-466 3143)

UvT Persbericht