Provincie Limburg

Meerlo-Wanssum verhoogt leefbaarheid! Gedeputeerde H. Vrehen van de Provincie Limburg en burgemeester mr J.

Hahn van de gemeente Meerlo-Wanssum hebben het Afsprakenkader Vitale kernen en buurten ondertekend op vrijdag 13 januari. In het Afsprakenkader heeft de gemeente al 300.000 euro ontvangen voor leefbaarheidsprojecten.

De primaire verantwoordelijkheid voor de vitaliteit van kernen en buurten ligt bij de gemeente en haar burgers, waarbij de Provincie Limburg deze projecten ondersteunt door middel van advies en financiering. In het afsprakenkader worden afspraken gemaakt over leefbaarheidsprojecten in de gemeente. De leefbaarheidsprojecten waar de gemeente al 300.000 euro voor heeft ontvangen zijn: de realisatie van 5 Brede Scholen en de ontwikkeling van Dorpsomgevingsprogrammas van de 6 kernen.

Burgemeester Hahn gaf aan zeer blij te zijn met de ondertekening van het afsprakenkader: Onze opdracht is om de vitaliteit van onze gemeente voor de toekomst veilig te stellen. Daarvoor zet de gemeente allerlei plannen en projecten op in samenwerking met de inwoners en met andere overheidsinstanties. De Provincie is een van de belangrijkste partners hierbij. Gedeputeerde Vrehen: Als het gaat om het ontwikkelen en in stand houden van vitale wijken en kernen in Limburg, hebben samenleving en overheid elkaar nodig. Het is daarom belangrijk dat de Provincie Limburg ondersteuning biedt om de ideeën en creativiteit van mensen ten uitvoer te brengen.

Tevens heeft gedeputeerde Vrehen samen met een delegatie van bestuurders en ambtenaren van de Provincie en de gemeente een werkbezoek gebracht aan de gemeente Meerlo-Wanssum. Een aantal projecten zijn in de praktijk bezocht en gedeputeerde Vrehen heeft een ontmoeting gehad met de dorpsraad.

13-1-2006 13:50