Ministerie Tewerkstelling en Arbeid Belgie

Verplichte minimumbijdrage voor prestaties van preventiead- viseurs van de externe diensten, van toepassing voor het jaar 2006 In toepassing van afdeling IIbis van het koninklijk besluit van 27 maart 1998 betreffende de externe diensten, gewijzigd door het koninklijk besluit van 20 februari 2002

De gezuiverde gezondheidsindex van december 2005 bedraagt 116,71 en heeft dus de spi- lindex die 116,15 bedraagt, overschreden.

Hierna het detail van de toe te passen bedragen alsook een toelichting bij de inhoud:

VOOR AL DE ONDERNEMINGEN DIE IN TOTAAL MINDER DAN 20 WERKNEMERS TEWERK- STELLEN DIE ALLEMAAL NIET ONDERWORPEN ZIJN AAN HET GEZONDHEIDSTOEZICHT Een eenmalige forfaitaire bijdrage, te betalen éénmaal per jaar die de algemene prestaties voor risicobeheer bevat die in de overeenkomst zijn beschreven (art. 13, eerste lid, 1° en 2°):

- indien het aantal werknemers gelijk is of kleiner dan 9: 88,23
- indien het aantal werknemers hoger is dan 9: 176,46

VOOR AL DE ANDERE ONDERNEMINGEN
- jaarlijkse forfaitaire bijdrage, per werknemer, te betalen éénmaal per jaar en die de algemene prestaties voor risicobeheer bevat die in de 14,70 overeenkomst zijn beschreven (art. 13, eerste lid, 1° en 2°):
- jaarlijkse forfaitaire bijdrage per werknemer onderworpen aan het ge- zondheidstoezicht en die de algemene prestaties voor het risicobeheer 102,93 bevat die in de overeenkomst zijn beschreven en de prestaties verbon- den aan het gezondheidstoezicht (art. 13,eerste lid, 1° en 2°):
- jaarlijkse forfaitaire bijdrage per werknemer onderworpen aan het ge- 102,93 zondheidstoezicht (betreft al de werknemers die aan arbeidsgebonden gedeeld door belasting blootgesteld zijn: als een koninklijk besluit een periodieke ge- 3 of door 5 zondheidsevaluatie om de 3 of 5 jaar voorziet), die eveneens de alge- (een derde of mene prestaties voor risicobeheer bevat alsook deze verbonden aan het een vijfde gezondheidstoezicht: wordt elk jaar betaald)

BIJKOMENDE PRESTATIES (art. 13quinquies) Bijkomende prestaties in het kader van het risicobeheer (uitzonderlijke prestaties die niet opgenomen zijn in de overeenkomst en die extra door de werkgever worden gevraagd): gescheiden facturatie en per prestatieuur: 88,23