Politie Hollands Midden

Datum: 13 januari 2006

Katwijk Winkeldievegge slaat caissière Een caissière van een winkel aan het Hoornesplein, heeft aangifte gedaan tegen een winkeldievegge. De vrouw rekende op vrijdag 13 januari, rond 13.00 uur, een pak frisdrank af bij de caissière. Het vermoeden was echter dat zij ook een reep chocola meenam, wat zij niet afrekende. De vrouw werd aangesproken en tegengehouden door de caissière. Hierbij sloeg de verdachte wild om haar heen, waarbij zij de opzettelijk raakte. De verdachte vrouw wist te vluchten. De politie werd vervolgens ingeschakeld en is een onderzoek gestart.

Lisse/ Hillegom Politie controleert op verlichting De politie heeft op vrijdag 13 januari, tussen 07.30 en 08.30 uur, in Lisse en in Hillegom gecontroleerd op de verlichting van fietsen onder het motto "Laat je zien!". In Lisse controleerden agenten op de Heereweg en in Hillegom op de Weeresteinstraat en de Stationsweg. In totaal heeft de politie 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste verlichting.

De politie zet, zoals eerder aangekondigd, de controles nog steeds voort. De politie wijst erop dat het repareren van de fietsverlichting nog altijd goedkoper is dan het moeten betalen van een bekeuring. Voor het niet voeren van de juiste verlichting wordt al gauw een boete van 25 euro opgelegd. In het kader van de campagne "Laat je zien!" voorkomt het voeren van de juiste verlichting niet alleen een boete, maar wordt de kans op een aanrijding ook aanzienlijk kleiner.

Oegstgeest Aanrijding na rijden door roodlicht Op vrijdag 13 januari, omstreeks 11.00 uur, heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de kruising van de Rijnsburgerweg met de Floresstraat. Een 25-jarige bromfietser uit Voorschoten was vanaf de Floresstraat in de richting van de Oude Rijnsburgerweg overgestoken. Op de kruising wordt de man aangereden door een personenauto. De automobilist, een 56-jarige man uit Rijnsburg, kon niet meer op tijd remmen om een botsing te voorkomen. De bromfietser kwam ten val en liep been- en heupletsel op. Hij werd ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel, en kon daarna weer naar huis. De bromfietser verklaarde door roodlicht te zijn gereden, waardoor de aanrijding ontstond.

Nog steeds rijden veel weggebruikers door roodlicht, of nog even door oranje, terwijl het gevaarlijk situaties op kan leveren. De politie vraagt weggebruikers verantwoordelijkheid in het verkeer te pakken: rem voor roodlicht!

Alphen aan den Rijn Kop-staart botsing De politie heeft hulp geboden bij een kop-staart botsing op de President Kennedylaan. De aanrijding ontstond rond het middaguur. Een 35-jarige motorrijder uit Alphen remde nabij de kruising van de Burgemeester Bruinslotsingel af voor het hem geldende rood uitstralende verkeerslicht. Een achterop komende automobilist, een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn, kon niet meer op tijd afremmen en botste achterop de motorrijder. De motorrijder kwam ten val en is met nekletsel overgebracht naar het LUMC.

Lekkerkerk/ Stolwijk Politie controleert op verlichting Agenten hebben op donderdag 12 en vrijdag 13 januari, in de vroege uren, gecontroleerd op de verlichting van fietsers. Op vrijdag controleerden agenten op de Goudseweg in Stolwijk en op donderdag in Lekkerkerk op de Tiendweg West. In totaal schreef de politie 13 bekeuringen uit voor het niet voeren van de juiste verlichting.

De politie zet, zoals eerder aangekondigd, de controles nog steeds voort. De politie wijst erop dat het repareren van de fietsverlichting nog altijd goedkoper is dan het moeten betalen van een bekeuring. Voor het niet voeren van de juiste verlichting wordt al gauw een boete van 25 euro opgelegd. In het kader van de campagne "Laat je zien!" voorkomt het voeren van de juiste verlichting niet alleen een boete, maar wordt de kans op een aanrijding ook aanzienlijk kleiner.

Lekkerkerk Snelheidsovertredingen De politie heeft op vrijdag 13 januari, op de C.G. Roosweg in Lekkerkerk, de snelheid van weggebruikers gemeten. Twee automobilisten, die met hoge snelheid over de C.G. Roosweg reden, werden staande gehouden. Een 34-jarige automobiliste uit Lekkerkerk werd rond 00.40 uur met een snelheid van 112 km/h (gecorrigeerde snelheid) geklokt. De maximaal toegestane snelheid op de C.G. Roosweg is 80 km/h. Zij ontving van de agenten een bekeuring. Even later, reed er een automobilist met een snelheid van 140 km/ h (gecorrigeerde snelheid) voorbij. Omdat de snelheid 60 km/h boven de toegestane snelheid lag, heeft de automobilist, een 18-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, zijn rijbewijs direct moeten inleveren.

Nederlek Getuigen gezocht van aanrijding De politie is op zoek naar personen die in relatie met een aanrijding die op vrijdag 13 januari, omstreeks 11.20 uur, op de Tiendweg West plaatsvond iets kunnen vertellen. Een 16-jarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel reed op haar bromfiets over de Tiendweg West, komende uit de richting van Krimpen aan de Lek. Vanuit de Thorbeckestraat kwam er een auto de Tiendweg West oprijden. Nadat de personenauto de weg opgedraaid was, hield deze niet zoveel mogelijk rechts, waardoor deze de bromfietsster raakte. De bromfietsster kwam ten val en liep verwondingen aan de knieën op. De automobilist is niet gestopt op de bromfietsster te helpen, of om zijn/ haar identiteit kenbaar te maken. De politie vraagt zowel getuigen als de bestuurder van de auto zich te melden. Dit is mogelijk via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --