Gemeente Epe


Actueel=>Nieuws=>Gemeentewijzer=>2006=>Januari=>Raad Epe in gesprek over zorg, wonen en welzijn
Raad Epe in gesprek over zorg, wonen en welzijn Raadsleden van gemeente Epe zijn donderdagavond 12 januari als eerste in de regio direct in gesprek gegaan met organisaties en burgers over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze bijeenkomst vond plaats omdat naar verwachting de Wmo dit jaar landelijk wordt ingevoerd.

In de goed gevulde zaal met rond de vijftig deelnemers kwamen onder meer aan bod hoe de gemeente vrijwilligers en mantelzorgers kan gaan ondersteunen, de huishoudelijke zorg en voorzieningen in de wijken zoals ontmoetingscentra.

Het brede terrein waarop de Wmo invloed heeft zorgde er voor dat diverse organisaties, waaronder Stichting Vi 2a, zorginstelling Veluweborg, welzijnsorganisatie Koppel en maatschappelijke opvang instelling Ontmoeting, aanwezig waren.

De Wet maatschappelijke ondersteuning voegt meerdere regelingen samen zoals de Wet Voorzieningen Gehandicapten, Welzijnswet en ondersteuningstaken uit de AWBZ. Dit jaar zal de gemeente hiervoor beleid opstellen. Zo zal de raad over mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning, het zorgloket en basisvoorzieningen nog besluiten nemen.

Direct aanleiding voor de bijeenkomst was het procesdocument Invoering Wet maatschappelijke ondersteuning. Daarin wordt de "marsroute" voor de invoering van de Wmo in Epe aangegeven.In de raadsvergadering van 19 januari zullen de raadsleden hierover met elkaar van gedachten wisselen en een besluit nemen.
Naar boven