Gemeente Vlieland

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om vergunning is ingekomen:
reguliere bouwvergunning

·U.M.C.G. Ambulancezorg, voor het plaatsen van een reclamezuil op het perceel Berkenlaan 13a (ingekomen 11 januari 2006). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw B. Verheij
telefoon: 0562-452719
Bouw- en woningtoezicht: mevrouw J. van der Wal telefoon: 0562-452707.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen hebben verleend:
aanlegvergunning

·De heer Y. Bosma, voor het verharden van een deel van het perceel Duinweg 1 (verzonden 11 januari 2006).

·De heer R.J. Bijma, voor het verharden van de voortuin op het perceel Burgemeester Rablaan 5 (verzonden 11 januari 2006).
·De heer H.J. Boersma, voor het verharden van de voortuin op het perceel Burgemeester Rablaan 3 (verzonden 11 januari 2006). Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

spreekuur Welstand
Op maandag 6 februari a.s. bezoekt mevrouw Jukema, welstandsarchitect van Hûs en Hiem, Vlieland. Wanneer u eventuele plannen heeft waarvoor een bouwvergunning noodzakelijk is, kunt u uw plannen voorbespreken met de welstandsarchitect om in een vroeg stadium te bekijken of deze plannen welstandelijk haalbaar zijn. Een eventuele afspraak kunt u maken met de medewerkers van RO/BWT, telefoon 0562-452719 of 452707.

aanwezigheid technisch medewerker Bouw- en woningtoezicht Met ingang van 16 januari a.s. zal onze technische medewerker Bouw- en woningtoezicht mevrouw J. van der Wal, wekelijks op woensdag (vanaf aankomst eerste boot) en donderdag aanwezig zijn i.p.v. maandag en dinsdag.
inspraak Derde Nota Waddenzee
Op 17 januari 2006 is er een hoorzitting over de Derde nota Waddenzee in Badhotel Bruin, Dorpsstraat 88 te Vlieland. De pkb Derde Nota Waddenzee bevat de hoofdlijnen van het rijksbeleid voor het Nederlandse deel van de Waddenzee. U kunt inspreken op de passende beoordeling en strategische milieubeoordeling. U kunt schriftelijk inspreken voor
22 februari 2006 bij "Inspraakpunt derde Nota Waddenzee, Postbus 30316, 2500 HGH Den Haag, of mondeling tijdens de hoorzitting. Het programma van de inspraak ziet er als volgt uit:
·18.00 uur informatiemarkt

·19.00 uur presentatie

·19.30 uur hoorzitting.
Indien u van de gelegenheid gebruik wilt maken mondeling in te spreken wordt u verzocht voor de inspraakavond dit aan te geven aan het inspraakpunt tel. 070-3519602.
Informatie kunt u vinden op . Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de Postbus 51 infolijn 0800-8051 (gratis). De stukken liggen tevens ter inzage bij de gemeente Vlieland.

toepassen artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen, met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, voor de vervangende nieuwbouw van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 23. De vrijstelling wordt verleend van artikel 5 B 1a (bebouwingspercentage van maximaal 70%) vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan. Daarnaast wordt in de vrijstelling meegenomen het bouwen dichter bij het naastgelegen gebouw dan 5 meter (dit geldt voor een hoekje met het gebouw Korenmansweg 23).
Het conceptbesluit, de aanvraag en overige stukken liggen vanaf 16 januari 2006 gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kunnen er zienswijzen kenbaar worden gemaakt.
De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien. Voor mondelinge zienswijzen alsmede voor het verkrijgen van inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw B.Verheij, tel. 0562-452719.

toepassen artikel 19, 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het oprichten van een bijgebouw achter het perceel Dorpsstraat 16. Medewerking wordt verleend in het kader van sanering van bijgebouwen.
Op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt de concept-beschikking en de overige op de aanvraag betrekking hebbende stukken met ingang van 16 januari 2006 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze periode kan er door belanghebbenden zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Voor het indienen van mondelinge zienswijze en telefonisch inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw B.Verheij, tel. 0562-452719.

tuinafval
Dinsdag 17 januari wordt het tuinafval weer opgehaald. Wanneer u tuinafval wilt aanbieden kunt u dat doorgeven aan de gemeentesecretarie, telnr. 452710. Per huishouden mag maximaal een halve m3 worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en in ingebonden hoeveelheden met een maximum lengte van 1,5 meter. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dan anderen er geen last van kunnen ondervinden.

vooraankondiging informatie-bijeenkomst Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).
Binnenkort wordt de nieuwe Wet Maatschappelijk Ondersteuning ingevoerd. Dit betekent dat gemeenten nieuwe taken krijgen op het gebied van zorg en welzijn. De gemeente wil bij de voorbereiding van deze wet de burgers betrekken. Daarom is er in december 2005 een enquète gehouden. De resultaten van deze enquète wil de gemeente graag presenteren. Daarnaast wordt kort uitleg gegeven over de Wmo en krijgt u de gelegenheid uw behoeften en wensen op het gebied van wonen, welzijn en zorg in te brengen.
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 31 januari 2006, vanaf 19.45 uur, tot ongeveer 22.00 uur. De lokatie wordt nader bekend gemaakt in "Uit het Kastje". Degenen die zich bij de enquète hebben opgegeven om op de hoogte te worden gehouden van de voortgang van de Wmo ontvangen persoonlijk bericht. Voor de organisatie is het van belang dat u zich opgeeft voor deze bijeenkomst. In het volgende "Uit het Kastje" kunt u lezen op welke manier dat kan.

Bericht van de Stichting Ophaaldienst
Wij zijn blij met het storten van al uw ijzer en metalen in de ijzercontainer op het gemeenteterrein, maar wij vragen u om vanaf heden de zogenaamde "edelmetalen" iets meer te selecteren en buiten de container te plaatsen. Om deze edelmetalen vanuit de container op te vissen is geen optie voor ons. Wij kunnen eventueel wel bij iets grotere hoeveelheden u helpen om deze edelmetalen op te halen. Edelmetalen voor ons zijn; koper (leidingen, draad, goten), aluminium (afvoerpijpen etc) en roestvrij staal (fietswielen, horeca-onderdelen). Wij danken u bij voorbaat voor uw moeite en blijf storten want de Drumband, Fanfare en muziekopleidingen van de jeugd en de gemeente zijn er blij mee!
Stichting Ophaaldienst

KENNISGEVING
Nummer 01 WB/06
Lozingsbesluit wet Bodembescherming

Namens de burgemeester en wethouders van gemeente Vlieland maakt de directeur van de Milieuadviesdienst bekend dat een aanvraag is ingekomen van Vitens Fryslân te Leeuwarden voor een vergunning op grond van artikel 25 van het Lozingsbesluit Bodembescherming voor het lozen van spoelwater afkomstig van de snelfilterketel van het drinkwaterpompstation Vlieland op het perceel Vuurboetsduin 1 te Vlieland, kadastraal bekend onder gemeente Vlieland, Sectie B, Nummer 679.
Omdat de directeur van de Milieuadviesdienst, namens het college, voornemens is de gevraagde ontheffing te verlenen is een ontwerpbeschikking gemaakt.
Terinzagelegging
De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf
16 januari 2006 tot en met 28 februari 2006 ter inzage op het gemeentehuis aan de Dorpsstraat 127 te Vlieland, elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur, alsmede op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Tevens kan telefonisch of na afspraak, door een medewerker van de Milieuadviesdienst een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven (telefoon: 058-2339050).
Bedenkingen
Gemotiveerde bedenkingen kunnen door een ieder tot en met 28 februari 2006 schriftelijk bij de Milieuadviesdienst, Postbus 1017, 8900 CA te Leeuwarden worden ingediend. Een afschrift van de schriftelijke ingebrachte bedenkingen zal worden verzonden aan de aanvrager. Indien gewenst kan een ieder ook mondeling bedenkingen inbrengen tijdens een gesprek op het gemeentehuis. De aanvrager van de vergunning zal ook in de gelegenheid gesteld worden tijdens het gesprek aanwezig te zijn. Voor een verzoek om een dergelijke gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking kan men tot en met 7 februari 2006 bellen naar het gemeentehuis van de gemeente Vlieland, telefoon: 0562-452700.
Leeuwarden, 14 januari 2006
Burgemeester en wethouders van Vlieland,
Namens dezen:
De directeur Milieuadviesdienst Noord-Friesland, J.C. Woudenberg

chemokar
Op woensdag 18 januari a.s. kunt u uw huishoudelijk chemisch afval weer aanbieden aan de chemokar. Vloeibare en gevaarlijke stoffen worden alleen meegenomen als ze in een gesloten verpakking worden aangeboden. Vermeld altijd op de verpakking wat erin zit.

Vacature Sportcompex Flidunen
In verband met het vertrek van twee medewerkers per 1 januari 2006 is het bestuur van de Stichting
"Flidunen" per direct op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste Toezichthouder/schoonmaker (M/V)

Wat wij bieden:
Van de toezichthouder/schoonmaker wordt verwacht dat hij/zij toezicht houdt op het aanwezige publiek in het zwembad. Tevens zullen tijdens openingstijden werkzaamheden in de kassa moeten worden verricht. Iedere dienst eindigt met het schoonmaken van de verschillende ruimtes in het zwembad. De werkzaamheden worden per dienst in principe uitgevoerd door twee personen die elkaar afwisselen en ondersteunen. De omvang van de functie wordt in onderling overleg vastgesteld. Kandidaten worden verzocht in de brief aan te geven voor hoeveel uren men beschikbaar is. De minimale omvang bedraagt 10 uur per week; de maximale omvang is 15 uur per week.

In het zwembad wordt gewerkt met een zgn. laag- en hoogseizoenrooster. In het laagseizoen is het
zwembad minder vaak geopend dan in het hoogseizoen. De werktijden in laag- en hoogseizoen worden in onderling overleg door de beheerder vastgesteld. De werkzaamheden vinden overdag, `s avonds en in de weekenden plaats.

De hoogte van het salaris zal afhangen van leeftijd, opleiding en werkervaring.

Wat wij vragen:
De toezichthouder/schoonmaker dient over een geldig EHBO-diploma en een bevoegdheid tot het houden van toezicht te beschikken (of de bereidheid hebben om deze bevoegdheden te gaan halen).

Inlichtingen en sollicitaties
Voor inlichtingen over de functie kan contact worden opgenomen met Kees van der Meulen (tel: 451808). De sollicitatiebrief met cv kan worden gericht aan het bestuur van de Stichting Flidunen, De Uitlegger 2, 8899 CE Vlieland. Reacties kunnen worden ingediend tot en met woensdag 25 januari 2006.

Staatsbosbeheer Vlieland
Welke werkzaamheden staan er de komende maanden te gebeuren bij Staatsbosbeheer Vlieland.
De komende maanden zullen er weer snoeiwerkzaamheden plaatsvinden. Op diverse plaatsen kunt u weer onze mensen met motorzagen en de snippermachine horen en zien.
Waarom wordt er gesnoeid?
Snoeien van bomen en struiken wordt gedaan om diverse redenen; bijvoorbeeld het vrijsnoeien van wegen en paden, dit is belangrijk voor o.a. wandelaars, fietsers, ruiters en natuurlijk voor de brandweer (brandgangen) en de ambulance.
Een volgende reden voor snoeien is het dichtgroeien van onze duinen. Vooral langs de bosranden komt er steeds meer Prunus Serotina (Amerikaanse vogelkers) voor en ook de dennen breiden zich sterk uit. In het beheersplan is afgesproken dat we zoveel mogelijk duinen vrij zullen maken (houden) van "opslag" en daarom zal in de komende weken bij Vuurboetsduin weer een aantal dennen worden weggezaagd en opgeruimd. Ook onze schotse hooglanders, de landgeiten en de soayschapen doen hun uiterste best om opslag van struiken e.d. tegen te gaan. Als de natuur (bok) zijn best heeft gedaan dan zullen er in het voorjaar jonge landgeitjes worden geboren. Bij goed weer zal er ook nog door fam. Tot een aantal stukken fietspad voorzien worden van een nieuwe schelpenlaag. Door de slechte weersomstandigheden heeft het laatste stuk (bij de ijsbaan) iets langer geduurd en voor wat overlast gezorgd. We zullen proberen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Namens al mijn collega's wens ik iedereen een "natuurlijk" 2006 toe. Gerrit Wierda
Staatsbosbeheer Vlieland