KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

13-1-2006

Casper Bouman steevast aan de leiding

Tijdens de voorlaatste dag van Sail Melbourne in Australië heeft Casper Bouman in de Neil Pryde RS:X klasse zijn koppositie weten te behouden. Met twee tweede plaatsen in race negen en tien heeft hij inmiddels een voorsprong van dertien punten opgebouwd. Joeri van Dijk bezet de tweede plaats in het tussenklassement met evenveel punten als nummer drie, de Nieuw-Zeelander Jp Tobin. De Australiër Steve Allen, die op de negende plaats in het tussenklassement staat, wist vandaag tijdens beide races de overwinning op zijn naam te schrijven. Joeri kwam beide keren, vlak achter Casper, als derde over de finishlijn.

Joeri was zichtbaar blij met zijn resultaat tot nu toe. Voorafgaand aan de wedstrijden van vandaag zei hij: Ik hoop dat ik mijn plaats in de top drie kan behouden. Ik zal goed moeten varen vandaag. Hij bleef met zijn resultaat niet alleen binnen de top drie, hij schoof zelfs een plaatsje omhoog, van de derde naar de tweede positie.

Marc de Haas behaalde in race negen en tien respectievelijk een derde en een achtste plaats. Hij blijft daarmee op de negende plek in het tussenklassement staan.

Morgen zal de finale voor het eerst volgens het nieuwe Olympische gevaren worden. Dit houdt in dat de tien beste zeilers uit elke klasse een finale varen. De punten die behaald worden in deze laatste race tellen dubbel en zullen worden opgeteld bij het totaal. Diegene met de minste punten wint uiteraard Sail Melbourne. Voor de Nederlanders houdt dat in dat zowel Casper Bouman als Joeri van Dijk en Marc de Haas in de finales varen.

Uitslagen zijn te vinden op onderstaande website.

Internetadres: www.sailmelbourne.com.au