2e persbericht van vrijdag 13 januari 2006

Eindhoven, 13-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt man op voor aanvragen vals paspoort

De politie heeft donderdagmiddag rond 15.15 uur in het politiebureau aan de Begijnenhof een man van 28 jaar uit Eindhoven met de Egyptische nationaliteit aangehouden. Hij had geprobeerd om bij het stadskantoor in Eindhoven een paspoort te krijgen voor zijn neef die illegaal in ons land is. Hij had het paspoort op zijn eigen naam aangevraagd maar daarbij fotos van de neef ingeleverd. Omdat de ambtenaren van de gemeente het niet vertrouwden, werd de politie ingeschakeld. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van bedrijfsdiefstal aangehouden

De politie heeft een man van 46 jaar uit Nuenen aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij computeronderdelen heeft gestolen bij zijn werkgever. De man werd vorige week vrijdagmiddag aangehouden in het bedrijf aan de Groenewoudseweg in Eindhoven. Hij is daarna in verzekering gesteld voor verder onderzoek en inmiddels in bewaring gegaan. Het politie-onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond.

Eindhoven: Politiebureau Begijnenhof tijdelijk gesloten

Het politiebureau Eindhoven Centrum aan de Begijnenhof 29 in Eindhoven is vanaf woensdag 18 januari tot en met zondag 22 januari tijdelijk gesloten. Dit in verband met een verbouwing. De politie blijft telefonisch beschikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Daarnaast kunt u voor het doen van aangifte of een bezoek aan de politie om andere redenen, terecht bij het hoofdbureau in Eindhoven, Mathildelaan 4. Het hoofdbureau is 24 uur per dag geopend. Natuurlijk is de politie bij spoedgevallen snel ter plaatse (voor spoed 112).

Aangifte van onder meer auto-inbraken, diefstal fiets / brommer, vernielingen en winkeldiefstal kan ook via de internetsite van Politie Brabant Zuid-Oost, www.politie.nl/Brabant-Zuid-Oost, gedaan worden.

Valkenswaard: Man aangehouden voor brandstichting

Met de aanhouding van een 24-jarige man uit Diessen heeft de politie een brand bij een garagebedrijf aan de Leenderweg opgelost. Op 9 september 2005 brak daar rond 4.00 uur s morgens brand uit. Daardoor is een aantal garageboxen verloren gegaan. Een aantal omwonenden is toen uit voorzorg geëvacueerd. In één van de ruimtes stond een auto gestald die de politie eerder die nacht na een achtervolging leeg had aangetroffen in de bossen bij Valkenswaard. Uit onderzoek bleek dat die wagen van diefstal afkomstig was. Na verder onderzoek kwam de politie de 24-jarige man uit Diessen op het spoor. Hij wordt ervan verdacht dat hij de brand heeft gesticht. De man is eind vorig jaar aangehouden en inmiddels voorgeleid bij justitie.

Bergeijk: Jukebox gestolen bij inbraak

Tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 8.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Frater Romboutsstraat. De voordeur werd open gebroken. Uit het bedrijf is een jukebox weggehaald.

Heeze: Geld weg bij inbraak

Tussen donderdag 18.15 en 18.45 uur is ingebroken bij een woning en winkel aan de Kapelstraat. Een ruit van de slaapkamer van de woning werd vernield. Via de woning kwam men ook in de winkel. De buit bestond uit enkele honderden euros.

Oirschot: Fietser gewond bij aanrijding

Een 42-jarige man uit Oirschot is vrijdag rond 10.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Van Tuldenstraat. Een 62-jarige man uit Oirschot reed met zijn auto tegen de fietser aan. Hij kwam hierdoor ten val. Hij is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.

Veldhoven: Fietsverlichtingscontrole

Op de Julianastraat is vrijdag van 7.00 tot 8.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er zijn 22 verbalen uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting.