Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 13 januari 2006

Politie controleert 6800 automobilisten op snelheid: 748 bekeuringen

BREDA: De politie heeft donderdag aan de Fellenoordstraat en de Konijnenberg een snelheidscontrole gehouden. Ruim 3400 automobilisten reden voorbij de radarauto. Het aantal snelheidsovertreders kwam uit op 326. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u, terwijl ter plaatse 50 km/u is toegestaan.

2000 automobilisten reden vrijdagmorgen langs de radarcontrole die was opgesteld aan de Allerheiligeweg. Ruim 200 van hen reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

ETTEN-LEUR: Donderdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Zevenbergseweg. De controle vond plaats in beide rijrichtingen: Etten-Leur en Zevenbergen. Ruim 500 automobilisten reden voorbij de snelheidscontrole. 56 van heden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u.

PRINSENBEEK: Vrijdagmiddag controleerde de politie aan de Schutsestraat bijna 900 automobilisten op naleving van de maximum geldende snelheid van 98 km/u. 161 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Politie neemt hennep en joint in beslag

BREDA: Tijdens een verlichtingscontrole aan de Heuvelstraat betrapte agenten twee 17-jarige inwoners van Breda zonder verlichting op de fiets. Tijdens het uitschrijven van twee bekeuringen roken de agenten een sterke henneplucht rond de jongens hangen. Uit de zakken van het tweetal kwamen vier gripzakjes hennep en een joint te voorschijn. De drugs werd in beslag genomen en met een proces-verbaal op zak mocht het duo verder. De drugs worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Op het Kerkplein liep rond middernacht een 27-jarige Bredanaar tegen de lamp. De man stond daar een joint te roken toen surveillerende agenten voorbij kwamen. De joint werd in beslag genomen en de eigenaar kreeg een bekeuring voor het drugsgebruik op de openbare weg.

Opnieuw veel bekeuringen bij verlichtingscontrole

BREDA: De politie heeft donderdagavond de verlichting gecontroleerd van weggebruikers op de Haagweg, Julianalaan, Dr. Struykenstraat en de Graaf Hendrik III laan. In totaal werden 58 bekeuringen uitgeschreven, 55 keer aan fietsers zonder juiste verlichting, een bumperklever ging op de bon en van twee automobilisten werd het kenteken genoteerd voor rijden door roodlicht.

Vrijdagmorgen hield de politie aan de Rat Verleghstraat een verlichtingscontrole tussen 07:00 en 08:15 uur. Zeven fietsers zonder licht gingen in het boekje van de agenten. Aan de Terheijdenseweg gingen tussen 07:30 en 08:15 uur negen fietsers op de bon. Ook aan de Claudius Prinsenlaan en de Nassaustraat gingen fietsers de weg op zonder de juiste en verplichte verlichting. Agenten schreven er 25 bekeuringen voor geen verlichting uit en 1 voor het niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats.

In Fijnaart werden aan de Blaaksedijk vanmorgen ruim 100 fietsers gecontroleerd. Agenten kwamen hier in actie door evenveel glow in the dark polsbandjes uit te delen als beloning. Alle fietsers hadden namelijk keurig voor en achterlicht aan.

Huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft donderdagavond voor zijn woning in de wijk Boeimeer een 48-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn echtgenote. Rond 23:15 uur vluchtte de vrouw haar woning uit nadat zij van haar man een flinke klap in het gezicht had gekregen. Bij kennissen in de buurt waarschuwde zij de politie.

Na verhoor is de Bredanaar heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Vogels gestolen uit volières

ETTEN-LEUR: Een 41-jarige inwoonster van Etten-Leur heeft donderdag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van vogels uit haar volière aan de Laakseweg. In de nacht van woensdag op donderdag werd haar vogelkooi opengebroken en ging de dader er vandoor met negen diamantduifjes, 17 kanaries en enkele parkieten. Eerder deze week deed een 78-jarige plaatsgenoot van de vrouw ook al aangifte van diefstal van elf kanaries uit de volière in zijn achtertuin aan de Liesbosweg. Het was voor beide vogelliefhebbers de tweede keer dat zij bezoek kregen van het dievengilde. De vrouw kreeg in augustus 2004 al ongewenst bezoek, de 78-jarige man was in dat zelfde jaar ook al slachtoffer van diefstal van zijn vogels. Beiden overwegen nu te stoppen met hun geliefde hobby.

Bredanaar aangehouden uitdelen klap

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 35-jarige plaatsgenoot. Rond 02:00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat aan de Mgr. Hopmansstraat. Agenten troffen op straat de 35-jarige man aan. Hij was tegen zijn hoofd geslagen. Omstanders wezen de 24-jarige man aan als de dader. Hij is voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Vrouw gewond geraakt bij verkeersongeval

PRINSENBEEK: Op de kruising Schoolstraat-Gertrudislaan en Pastoor Oomenlaan is vrijdagochtend bij een verkeersongeval een 54-jarige inwoner van Prinsenbeek gewond geraakt. De vrouw reed over de Schoolstraat, komende uit de richting van het centrum en verleende geen voorrang aan een 57-jarige automobilist uit Prinsenbeek die van rechts kwam. Met vermoedelijk een beenbreuk is de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Tweetal aangehouden voor verstoring openbare orde

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 23-jarige inwoner van Tilburg en een 25-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. Het tweetal was rond 01:30 uur betrokken bij tumult in de Tolbrugstraat. Via het camerasysteem van het centrum werd gezien dat de 25-jarige man betrokken was bij een ruzie op straat, waarop hij werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Eerder hadden agenten deze persoon al weggestuurd bij een conflict met een portier bij een horecagelegenheid aan de Tolbrugstraat.

De 23-jarige man bemoeide zich vervolgens met de aanhouding. Ook nadat agenten hem, in niet mis te verstane woorden, hadden duidelijk gemaakt om zich uit de voeten te maken bleef hij het werk van de politie hinderen en werd ook aangehouden. Na verhoor is het duo heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan met xtc-pillen

ZEVENBERGEN: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Westrand een 25-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. Surveillerende agenten troffen de man rond 02:30 uur slapend aan in zijn personenauto. Op de bijrijderstoel zag een agent een zakje liggen met ruim 40 xtc-pillen. Tijdens een vervolgonderzoek in de auto werd nog een tiental pillen en een gebruikershoeveelheid wiet aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politie ontmanteld hennepkwekerijen

BREDA: Aan de Maarten de Vriesstraat heeft de politie van team Tuinzigtlaan vrijdag een hennepkwekerij ontmanteld. Een 32-jarige bewoner van het pand is aangehouden. In de woning werd een kwekerij aangetroffen voor zon 100 hennepplanten. Een deel van de planten was al verdroogd. 25 hennepplanten werden in beslag genomen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De Bredanaar is na verhoor heengezonden.

Aan de Antiloopstraat heeft de politie vrijdag in een loods een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 300 hennepplanten en ruim 12.000 stekjes. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Op het moment van de politie-inval waren er zeven personen in de loods aanwezig. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid bij de kwekerij van deze personen. In de loods trof de politie naast de drugs ook nog een in Arnhem gestolen motorfiets aan. De motor is in beslag genomen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na meerdere anonieme tips over het pand.

Stadswachten houden vluchtende fietser aan

BREDA: Twee stadswachten van de gemeente Breda hebben vrijdagmiddag een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 11:45 uur fietste de man door voetgangersgebied bij de Karnemelkstraat. Een motoragent zag vervolgens dat de Bredanaar door rood licht fietste en sprak hem aan. De Bredanaar kon zich niet legitimeren en moest mee naar het bureau. Hij sprong echter op zijn fiets en fietste de Eindstraat in. Tijdens zijn vlucht reed hij een toevallig passerende 80-jarige vrouw omver. Zij raakte niet gewond. Door de drukte op straat van winkelend publiek kon de motorrijder de achtervolging niet inzetten. De twee stadswachten waren getuigen van het voorval en brachten de fietser tot stilstand, waarna hij kon worden overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij heengezonden met twee bekeuringen, voor niet voldoen aan identificatieplicht en rijden door rood licht.

Geld buitgemaakt bij insluiping

ZEVENBERGEN: Aan de Galgenweg is een geldbedrag buitgemaakt bij een insluiping in een woning. Tussen woensdag 19:00 uur en donderdag 17:30 uur heeft de dader vermoedelijk kans gezien om binnen te komen via een onafgesloten deur. Donderdagavond werd gemerkt dat een portefeuille met een geldbedrag van enkele honderden euros was weggenomen.

Auteur: Henk Snepvangers