Persbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 13-01-2006

Huiselijk geweld
s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmorgen een 30-jarige Bosschenaar aangehouden op het politiebureau aan de Vogelstraat. De man wordt er van verdacht zijn 26-jarige vrouw mishandeld en bedreigd te hebben. De man zou de vrouw al vaker mishandeld hebben. Ze deed aangifte. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Moet nog zitten
Schijndel Een 38-jarige inwoner van Berlicum is donderdagmorgen aangehouden op het politiebureau in Schijndel. Hij moest nog 42 dagen straf uit zitten. De man is ingesloten.

Ongeval met letsel
Landhorst Een 55-jarige automobilist uit Rijkevoort is donderdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Boompjesweg in Landhorst. De man kwam uit de richting van de Quayweg en reed in de richting van de Noordstraat. In een flauwe bocht is hij de macht over het stuur verloren. De man is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Radboutziekenhuis in Nijmegen. De politie onderzoekt de toedracht.

Man aangehouden voor bedreiging
Rosmalen De politie heeft vrijdagmiddag een 43-jarige man uit Rosmalen aangehouden in de Tulpstraat in zijn woonplaats. De man zou een 20-jarige inwoner van Meppel en een 30-jarige man uit Assen bedreigd hebben toen ze bij de verdachte aan de deur kwamen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Hennepkwekerij opgerold
Geffen De politie heeft vrijdagmorgen een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Thijmenstraat in Geffen. Een 48-jarige inwoner van Waalwijk werd aangehouden. In totaal werden 460 planten inbeslaggenomen, evenals de apparatuur. De verdachte huurde de woning. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
Cuijk Tegen een 18 jarige automobilist uit Cuijk is op 12 januari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed omstreeks 21.50 uur op de Beerseweg te Mill te snel, waardoor hij uit de bocht vloog en op zijn kant tot stilstand kwam. De bestuurder bleek gedronken te hebben en niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens bleek de auto niet gekeurd.

Gewapende overval
Oss Op 12 januari 2005 omstreeks 22.00 uur zijn een 52 en 61 jarige vrouw uit Oss overvallen in een woning aan De Bongerd te Oss. Omstreeks 22.00 uur belden en man aan bij de woning van de 61 jarige vrouw en toen deze opendeed stormden drie gemaskerde mannen naar binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de vrouwen hun portemonnee afgeven.

Aanrijding letsel
Erp Bij een eenzijdig ongeval op de Achterdijk te Erp op 12 januari 2006 omstreeks 20.55 uur is de 19 jarige bestuurder uit Erp en zijn 17 jarige passagier uit Erp gewond geraakt. De bestuurder raakte in een slip en botste tegen een boom. Omdat de bestuurder gedronken had, is van hem een bloedproef genomen. Brandweer haalde de jongens uit de auto. Bestuurder is overgebracht naar Veghel en inzittende naar Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

Rijden onder invloed
Veghel Tegen een 54 jarige automobilist uit Mill is op 13 januari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.30 uur op de Bundersweg te Veghel.

Rijden onder invloed
Uden Tegen een 42 jarige automobilist uit Uden is op 13 januari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.40 uur op de Batenburglaan te Veghel. Het rijbewijs van de man bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. Tevens bedreigde de man de politieagenten.

Openstaande gevangenisstraf
Oss Op 12 januari 2006 is een 25 jarige man uit Oss aangehouden, omdat hij nog een vrijheidsstraf van 90 dagen had openstaan. De man is ingesloten.

Verdachte mishandeling aangehouden
Boxtel Een 34 jarige man uit Boxtel is op 13 januari 2006 aangehouden ivm mishandeling van een 34 jarige vrouw uit Boxtel. In een horecagelegenheid aan de Rechterstraat te Boxtel, ontstond omstreeks 00.10 uur onenigheid tussen enkele cafébezoekers. Hierbij werd de vrouw mishandeld.

Rijden onder invloed
Schijndel Tegen een 45 jarige automobiliste uit Schijndel is op 13 januari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed. De vrouw reed omstreeks 01.30 uur op de Boschweg te Schijndel.

Woningbrand
Sint Oedenrode Bij een brand in een woning aan t Achterom te Sint Oedenrode op 13 januari 2006 omstreeks 04.20 uur is een 22 jarige jongen met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis in Veghel. De brand ontstond op de bovenverdieping. Door de brand ontstond veel rookschade. Bewoner probeerde zelf de brand te blussen. Brandweer maakte karwei af. In de woning waren vier personen aanwezig, waaronder het slachtoffer.

Rijden onder invloed
Schijndel Tegen een 24 jarige automobilist uit Sint Michielsgestel is op 13 januari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed. De man reed omstreeks 03.35 uur op de Dr. Ariensstraat te Schijndel.

Aangehouden voor vernieling met vuurwerk
s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag een 17-jarige jongen uit Velddriel en een 18-jarige inwoner van Drunen aangehouden op de Onderwijsboulebard in s-Hertogenbosch. De twee hadden met vuurwerk een prullenbak opgeblazen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal op het werk
Vught Een 18-jarige Bossche is op haar werk in Vught aangehouden. Ze wordt er van verdacht van een collega geld weggenomen te hebben uit een portemonnee. Toen de politie haar aanhield en mee nam naar het bureau bekende ze dat ze dit al viermaal eerder gedaan had. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Aangehouden voor vernieling bushokjes
Rosmalen Dankzij oplettende getuigen heeft de politie donderdagavond drie jongens uit Rosmalen, 12, 13 en 16 jaar oud aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een bushokje vernield werd op de Hoekkamp in Rosmalen. Ze hadden daarbij de drie verdachten herkend. De gewaarschuwde politie hield hen aan in hun ouderlijke woningen. Later bleek ook op de Hoff van Hollantlaan in Rosmalen een bushokje vernield te zijn. De 16-jarige verdachte bekende de vernielingen gepleegd te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de verdachten zijn overgedragen aan hun ouders.

Te diep in het glaasje
s-Hertogenbosch Op de Oude Dieze in s-Hertogenbosch betrapte de politie een 55-jarige automobilist uit Vught op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De controle was donderdagavond. Op de Aartshertogenlaan werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige bestuurder uit Oss aangehouden. Hij had ook te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Diefstal uit bedrijf
s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 19-jarige Bosschenaar aangehouden op de Rietveldenweg in zijn woonplaats. De eigenaar van een bedrijf aan die straat hoorde het alarm afgaan en ging polshoogte nemen. Daar betrapte hij de verdachte. Hij kon hem overdragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.