Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 13 januari 2006

provincie groningen, 13-01-2006 o Vanmiddag zijn er drie persberichten

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag en vrijdag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.

Provincialeweg N366 in Veendam: aantal geregistreerde voertuigen: 930, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 191 km/uur!!, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Hogelandsterweg in Delfzijl: aantal geregistreerde voertuigen: 387, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten: hennepkwekerij in flatwoning opgerold

De politie heeft vrijdagochtend in een flatwoning in de Herman Heyermansstraat een hennepkwekerij opgerold. In twee kamers van het pand werden 139 hennepplanten met toebehoren aangetroffen. Alle goederen werden inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoner van de woning zal later worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: Stadjer rijdt zwaar onder invloed
De politie heeft vrijdagochtend op de Beertsterweg een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 2,75 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de verdachte geen rijbewijs had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.