Politie Limburg-Zuid

Verdachte reeks gewapende overvallen aangehouden

Heerlen, 13-01-2006 o De politie heeft op donderdag 12 januari in een woning in Landgraaf een 32-jarige man aangehouden in verband met een reeks gewapende overvallen, die de laatste tijd in Parkstad hebben plaatsgevonden. De overvallen vonden plaats op 20 december 2005 op een Schlecker filiaal aan de Kerkstraat in Ubachsberg; op 24 december 2005 kort na elkaar op een benzinetankstation aan de Hamstraat en aan de Nieuwstraat in Kerkrade; op drie januari op een benzinetankstion aan de Markt in Simpelveld en op 9 januari op een seksshop aan de Stationstraat in Heerlen.

De aangehouden man, die inmiddels de vijf overvallen heeft bekend, maakte in alle gevallen gebruik van een vuurwapen. Dit vuurwapen en zijn auto die hij bij de overvallen gebruikte, zijn door de politie aangetroffen. Het vuurwapen bleek een namaakvuurwapen te zijn, dat niet van een echt te onderscheiden was. Van de buit, die veelal uit geld en sigaretten bestond, is op een paar viagra pillen na, niets teruggevonden. Twee van de slachtoffers die door de man werden overvallen, zijn nog steeds niet in staat om te werken. Zij zijn nog ziek thuis.

De districtsrecherche die de zaken onderzocht, kwam de man op het spoor aan de hand van beveiligingsbeelden en het feit dat één van de rechercheurs de man op zeker moment herkende. De man wordt vandaag (vrijdag 13 januari) voorgeleid aan de officier van justitie te Maastricht.