Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

13 januari 2006

Onderwerp: aanhouding verdachte van aanranding

De politie heeft vrijdagmiddag in Zutphen een 41-jarige man uit Lochem aange-houden, die ervan verdacht wordt eerder die dag een jonge vrouw in Laren te hebben aangerand. De man is in verzekering gesteld en de politie vraagt getuigen van het gebeurde zich te melden via 0900 - 8844.

Een in de Zutphense binnenstad surveillerende agent heeft vrijdagmiddag een man aangehouden, die ervan verdacht wordt eerder die dag op het fietspad langs de Rengersweg in Laren een jonge vrouw te hebben aangerand. Het 22-jarige Lochemse slachtoffer fietste omstreeks 08.25 uur richting Lochem en haalde onderweg een man op een fiets in.

Ter hoogte van fietshandel Stegink haalde deze de jonge vrouw weer in en pakte haar vast, waardoor beiden kwamen te vallen. Hij betastte de vrouw, maar gelukkig zag zij kans om weg te komen.

Met een goed signalement werd de politie geïnformeerd. Dit werd via de Politie Meldkamer regionaal verspreid en een Zutphense agent zag de verdachte later op de dag in de binnenstad lopen. Hier werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

De vrouw heeft aangifte gedaan en het Bureau Slachtofferhulp is in kennis gesteld.

Voor het onderzoek wil de politie in contact komen met automobilisten die rond genoemde tijd over de Rengersweg zijn gereden, die wel iets hebben opgemerkt, maar zich misschien niet gerealiseerd hebben wat er gebeurde. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.

Einde bericht

---- --