Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/01/2006)

OOSTERHOUT NB, 13 januari 2006

Winkeldief bekent diefstal Diddle spulletjes

RIJEN: De politie deed de afgelopen dagen onderzoek naar een dief die Diddle spulletjes weghaalde. Diddle is een onder kinderen populair figuurtje. De man sloeg vrijdag 6 januari toe in een winkel aan het Wilhelminaplein in Rijen. Hij nam toen voor enkele honderden euros aan spullen, waaronder sleutelhangers en poppetjes, weg. Woensdag 11 januari belde de winkelier met de politie omdat de dief weer in de winkel was. De wijkagent ging vervolgens ter plaatse en kon een verdachte aanhouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Helmond. De man bleek opnieuw een winkeldiefstal te willen plegen. Hij had voor ruim EUR 175,- aan spullen in zijn tas gestopt. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en heeft inmiddels beide diefstallen bekend. Hij is na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden en moet op 28 maart voor de rechter verschijnen.

Politie houdt op verzoek van bewoners verkeerscontrole

WIJK EN AALBURG: De politie heeft donderdag 12 januari een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Maasdijk en de Langestraat. Bewoners van de Langestraat hadden bij de politie geklaagd over verkeer dat met name in de ochtend- en de avondspits vanaf de Maasdijk de Langestraat inrijdt, terwijl dit niet is toegestaan. Tijdens de controle, die van 17.45 uur tot 18.30 uur duurde, heeft de politie zes bekeuringen uitgeschreven.

DEN HOUT: Ook in Den Hout hield de politie op verzoek van bewoners een verkeerscontrole, in dit geval een snelheidscontrole. In de Vrachelsestraat gingen donderdag 12 januari 13 weggebruikers op de bon, omdat ze te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Man gewond na aanrijding

HANK: Donderdag 12 januari omstreeks 17.30 uur botste een 40-jarige man uit Raamsdonksveer op de Provincialeweg met zijn auto op de auto van een tegenligger. De man was in een flauwe bocht met zijn auto op de verkeerde weghelft terechtgekomen en kwam daar in aanrijding met een 53-jarige man uit Wijk en Aalburg. De man uit Wijk en Aalburg liep een gekneusde enkel op en is ter plekke aan zijn verwonding behandeld. De man uit Raamsdonksveer moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald en is vervolgens door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De man liep een hoofdwond op. Omdat de man bovendien naar alcohol rook, heeft de politie bloed bij hem af laten nemen.

Bromfietser gewond na aanrijding

OOSTEIND: Donderdag 12 januari omstreeks 15.30 uur vond op de kruising van de Rijsdijk en de Provincialeweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurster van de personenauto, een 37-jarige vrouw uit Oosteind, zag bij het afslaan de bromfietser, een 16-jarige jongen uit s-Gravenmoer, over het hoofd en reed hem aan. De jongen raakte door de aanrijding gewond aan een been en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Woninginbraken

WAALWIJK: Tussen donderdag 12 januari 15.00 uur en vrijdag 13 januari
01.00 uur is ingebroken in een woning aan de Praetoriussingel. Er bleek een raam aan de achterzijde van de woning te zijn opengebroken. Voor zover nu bekend is, is er niks weggenomen.

RIJEN: Tussen donderdag 12 januari 22.38 uur en vrijdag 13 januari 08.00 uur is ingebroken in een woning in de Memlingstraat. Er werd een raam geforceerd om binnen te komen. De buit bestond onder andere uit een laptop, een mobiele telefoon en een portemonnee. Een buurtbewoner vond vrijdagochtend de portemonnee en diverse pasjes terug in een brandgang achter een woning aan de Rembrandtlaan.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

LAGE ZWALUWE: Donderdag 12 januari is tussen 07.00 uur en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Noord-Brabantlaan. Er bleek een deur geforceerd te zijn. Uit de woning zijn diverse goederen weggenomen (tijdens het maken van dit persbericht was nog onbekend wat er precies is weggenomen - red.).

Politie houdt verkeerscontroles

WAALWIJK: De politie heeft donderdag 12 januari snelheidscontroles gehouden in de Puutstraat, op de Kloosterweg en in de Grotestraat. Op deze wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.
In de Putstraat controleerde de politie 535 passanten, van wie er 23 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur. Op de Kloosterweg reden 38 van de 253 gecontroleerde passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur. In de Grotestraat betrapte de politie 12 hardrijders. De politie controleerde op die locatie in totaal 852 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 66 km/uur.

KAATSHEUVEL: Politiemensen hielden donderdag een verkeerscontrole op diverse plaatsen in Kaatsheuvel. Daarbij schreven ze in totaal 5 bekeuringen uit: 3 voor rijden zonder geldige APK, 1 voor rijden in een geslotenverklaring en 1 voor niet-handsfree bellen.

Bedrijfsinbraken

SLEEUWIJK: Tussen donderdag 12 januari 17.30 uur en vrijdag 13 januari 06.40 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Esdoornlaan. De voordeur van het pand bleek te zijn opengebroken. De buit bestond uit kleingeld.

SPRANG-CAPELLE: Donderdagavond 12 januari is ingebroken in een kantoorpand in de Raadhuisstraat. De inbraak vond plaats omstreeks 22.30 uur. Er is voor zover nu bekend, niks weggenomen.

WAALWIJK: Tussen donderdag 12 januari 21.00 uur en vrijdag 13 januari 07.10 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Energieweg. De inbreker of inbrekers wisten via een muurtje een dak te bereiken en kwamen, door een gat in het dak te maken, in het pand terecht. De buit bestond uit geld.

LOON OP ZAND: In de nacht van donderdag 12 januari op vrijdag 13 januari omstreeks 02.30 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan De Hoogt. Er was een ruit aan de voorzijde van het pand vernield om binnen te komen. De buit bestond onder andere uit enkele navigatiesystemen.

Boetes bij verlichtingscontrole

DISTRICT OOSTERHOUT: Ook in week 2 heeft de politie van het district Oosterhout weer op diverse locaties verlichtingscontroles gehouden. De politie let ook deze week weer streng op het voeren van verlichting door fietsers. De overige weggebruikers hebben er belang bij dat fietsers goed zichtbaar aan het verkeer deelnemen. Hierdoor kunnen verkeersongevallen voorkomen worden.
In totaal heeft de politie in week 2 537 fietsers bekeurd, omdat ze geen voor- of achterlicht voerden. Dit kost EUR 14,-.
Verdeeld over de diverse teams gingen er in team Altena 49 mensen op de bon, in team Dongen 59, in team Geertruidenberg-Drimmelen 74, in team Gilze-Rijen 56, in team Loon op Zand 34, in team Oosterhout 114 en in team Waalwijk 151.

Man aangehouden na rijden onder invloed

MADE: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 12 januari op vrijdag 13 januari omstreeks 00.30 uur in de Patronaatstraat een automobilist. Deze man, een 48-jarige inwoner van Breda, bleek teveel te hebben gedronken en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 1130 ug/l was, terwijl 200 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Auteur: Leonie van Ooijen