Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 13 januari

BERGEN OP ZOOM, 13 januari 2006

Politie controleert fietsverlichting

STEENBERGEN: De politie hield op vrijdag 13 januari een verlichtingscontrole aan de Franseweg. Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven.

SINT WILLEBRORD / RUCPHEN: Op dezelfde ochtend is er gecontroleerd aan de Gebrande Hoefstraat te Rucphen en de Irenestraat te Sint Willebrord. Hier zijn respectievelijk 5 en 7 bekeuringen uitgeschreven. Onder de 7 bekeuringen die uitgedeeld zijn in Sint Willebrord, waren 2 bromfietsers

HOOGERHEIDE: Op vrijdagochtend is er ook gecontroleerd op fietsverlichting aan de Antwerpsestraatweg en de Ossendrechtseweg. Op de eerstgenoemde straat zijn 3 fietsers beboet. Op de Ossendrechtseweg werden 9 overtredingen geconstateerd. Deze fietsers kregen een bekeuring.

ROOSENDAAL: Op de Strausslaan zijn vrijdag 42 bekeuringen uitgeschreven tijdens een verlichtingscontrole.

BERGEN OP ZOOM: De politie bekeurde op de Antwerpsestraatweg 6 fietsers voor het niet voeren van de juiste verlichting.

De afgelopen weken controleerde de politie intensief op fietsverlichting met als doel het tegengaan van het aantal ongevallen als gevolg van het ontbreken van fietsverlichting.

Politie bekeurt 105 automobilisten tijdens snelheidscontrole

DINTELOORD: De politie hield op vrijdag 13 januari tussen 12.00 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole aan de Steenbergeseweg. Er passeerde 1474 passanten, waarvan er 105 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u, terwijl de hoogst gemeten snelheid 50 km/u bedroeg.

Insluiping in woning

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 12 januari is er rond 13.30 uur ingebroken in een woning aan de Guido Gezellelaan. De bewoonster verliet het pand voor korte tijd en sloot de deuren daarom niet af. Toen ze terug keerde bleek er te zijn ingebroken. Er zijn onder andere sieraden weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen insluiping en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden op verdenking van inbraak

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op vrijdag 13 januari, even na middernacht, een personenauto staan aan het Zonneplein. In de auto zat een man. De politiemensen besloten de auto te controleren. Hierbij is in de auto onder andere inbrekersgereedschap en een geldbedrag gevonden. Hierop is de 42-jarige inzittende uit Bergen op Zoom aangehouden. De man ontkende tijdens verhoor elke betrokkenheid bij inbraken en had de auto geleend van een bekende. Na verhoor is hij op vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. De aangetroffen goederen worden onderzocht op sporen.

Man aangehouden na vondst hennepkwekerij

HOEVEN: De politie trof in een woning aan de Breda Baltouw op donderdag 12 januari een hennepkwekerij met 478 planten aan. De hennepkwekerij is geruimd en de planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De energiemaatschappij is in kennis gesteld in verband met het illegaal aftappen van stroom. Zij hebben in de woning de stroom afgesloten. De politie hield de 43-jarige bewoner van het pand aan. Hij is voor verhoor ingesloten.

Woninginbraak

WOUWSE PLANTAGE: In de nacht van donderdag 12 januari op vrijdag 13 januari is er ingebroken in een woning aan de Plantagebaan. Aan de zijkant van het pand heeft men met behulp van de Bulgaarse methode een deur open gebroken. De daders namen een aantal sieraden weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Vrouw raakt gewond bij aanrijding

WOUWSE PLANTAGE: Op vrijdag 13 januari reed een 44-jarige automobilist uit s Gravendeel (Be) omstreeks 13.40 uur over de Westelaarsestraat. Op de kruising met de Plantagebaan kwam een 61-jarige automobiliste van rechts aan rijden. Vermoedelijk verleende de man haar geen voorrang en er ontstond een aanrijding. Hierbij liep de vrouw uit Oud Gastel duizeligheid en hoofdpijn op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man kwam met de schrik vrij. Beide autos zijn vanwege de grote schade weggesleept.

Politie houdt twee mannen aan voor drugsbezit

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield op donderdagavond 12 januari twee mannen aan op een op rit van de Rijksweg A58. Eerder had de politie gezien dat de mannen zich verdacht gedroegen bij de auto, in de buurt van de plaats waar ze aangehouden zijn. Bij doorzoeking van de auto zijn bijna 2 kilo hasj, 100 gram, vermoedelijk, cocaïne gevonden en een groot geldbedrag. De inzittenden van de auto, een 25-jarige man uit Breda en een 19-jarige man uit Roosendaal zijn aangehouden.

Auteur: Inge Rijgersberg