Gemeente Gouda


persbericht: centric op goudse poort (13/01/2005)

BenW zeer verheugd over nieuwe bestemming Wolff-locatie

Centric, het grootste niet-beursgenoteerde ICT-bedrijf in Nederland, heeft besloten zijn hoofdkantoor te vestigen op Goudse Poort. Centric zal in het nieuwe pand circa 750 medewerkers huisvesten die nu verspreid werkzaam zijn over vijf vestigingen in Gouda en Woerden. Centric Holding en de grootste vestiging van de divisie IT Solutions zullen hun intrek nemen in het nieuwe hoofdkantoor. Divisiedirecteur Karim Henkens: "Centric kiest voor Gouda als belangrijkste vestigingsplaats in Nederland, vanwege de centrale ligging van Gouda en de uitstekende bereikbaarheid van het bedrijventerrein." Het is de bedoeling dat Centric in 2008 op deze locatie een nieuw kantoor kan betrekken. De definitieve vestiging van dit ICT-bedrijf op Goudse Poort onderstreept het potentieel van Gouda op de kantorenmarkt.

Wolff-locatie
De vestiging van Centric op de Wolff-locatie (Antwerpseweg) is mogelijk geworden omdat BenW van Gouda in de vergadering van dinsdag 10 januari heeft besloten gebruik te maken van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten. Gemeente Gouda heeft op vrijdag 13 januari de Wolff-locatie aangekocht van Vastned.

Met de aankoop van de Wolff-locatie komt een eind aan de jarenlange leegstand en verpaupering van het gebouw. De gemeente Gouda gaat de kavel bouwrijp maken, waarna het verkocht zal worden aan projectontwikkelaar OVG. Die gaat de locatie ontwikkelen voor Centric, dat daarmee definitief kiest voor vestiging op Goudse Poort. Verantwoordelijk wethouder Siebe Keulen: "Dit is een enorme impuls voor de revitalisering van het bedrijventerrein, dat vóór 2015 een metamorfose moet ondergaan. Bovendien onderstreept het de waarde van Gouda voor de kantorenmarkt als uiterst bereikbare en aantrekkelijke locatie. Logisch gevolg hiervan is een groei van de werkgelegenheid voor Gouda en de regio, waar wij als BenW natuurlijk verheugd over zijn".

De gemeente Gouda maakt gebruik van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG), waarbij de vorige eigenaar Vastned het onroerende goed bij verkoop als eerste aan de gemeente moest aanbieden. De gemeente heeft dit recht gevestigd om met name strategische locaties te kunnen aankopen. Hierdoor is het mogelijk om ruimtelijke plannen die invulling te geven, die wenselijk en passend is bij het Goudse beleid. Het bouwplan van OVG moet dan ook aan alle aangescherpte eisen voor het opgefriste Goudse Poort voldoen.