Technische Universiteit Delft

Barroso gastspreker bij Diesviering TU Delft

J.M. Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, is gastspreker tijdens de viering van de 164ste Dies Natalis van de TU Delft, op vrijdag 13 januari 2006. Hij zal spreken over Europe: art or science?

Onder aanvoering van Barroso is in de vernieuwde Lissabon-strategie dit voorjaar een grote rol toebedacht aan technologie voor een duurzame economische ontwikkeling van Europa. Vooral samenwerking tussen universiteiten en het bedrijfsleven krijgt daarbij een grote rol.

In het verlengde hiervan presenteerde Barroso het concept van de European Institute of Technology, waarin Europese toponderzoekers samenwerken. Door de beste Europese onderzoekers in een dergelijk instituut samen te brengen, versterkt de positie van Europese R&D in de concurrentie met Amerika en Azië. Op dit moment zijn de grote Europese bedrijven minder actief in kennisintensieve sectoren zoals informatietechnologie en biotechnologie, dan Azië en Amerika.

Bij de viering van de verjaardag van de Delftse universiteit zal prof.dr. J.T. Pronk, hoogleraar aan de Faculteit Technische Natuurwetenschappen, de diesrede uitspreken, met de titel Industrial Biotechnology: Drive My Car.

Noot voor de pers:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Karen Collet, persvoorlichter van de TU Delft, tel. 015 278 5408, e-mail: k.collet@tudelft.nl.

Begin januari ontvangt u een uitgebreid persbericht over de viering van de Dies Natalis en een bericht over de ere-doctoraten die uitgereikt zullen worden..