Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Vrijdag 13 januari en vrijdag 20 januari 2006: Huldiging jeugdkampioenen en sportgala
BARENDRECHT (dinsdag 10 januari 2006) ­ Sportief Barendrecht wordt de komende weken weer uitgebreid in het zonnetje gezet. Vrijdagavond 13 januari worden de jeugdkampioenen gehuldigd in het gemeentehuis van Barendrecht. De huldiging duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens het sportgala op vrijdag 20 januari worden onder meer de beste sportman, -vrouw en -ploeg van het seizoen 2004 - 2005 in het zonnetje gezet. Het sportgala wordt ook gehouden in de centrale hal van het Baren- drechtse gemeentehuis. De avond begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur is iedereen welkom.

Huldiging jeugdkampioenen
De Barendrechtse jeugdkampioenen van 12 jaar en jonger worden gehuldigd op vrijdag 13 januari in de hal van het gemeentehuis. Alle jeugdleden van Barendrechtse verenigingen die zijn aangesloten bij de Sportstichting komen hiervoor in aanmerking, maar uiteraard moeten ze in het seizoen 2004 - 2005 wel een kampioenschap hebben behaald. Naar schatting gaat het hierbij om ongeveer 270 kampioenen. De huldiging, die om 19.00 uur begint, wordt gepresenteerd door wethouder Schoehuizen. Naar verwachting wordt de avond om 21.00 uur afgesloten.

Sportgala
Tijdens het sportgala op vrijdag 20 januari worden in totaal in acht categorieën prijzen uitgereikt: beste sportman, beste sportvrouw, beste sportploeg, meest veelbelovende sporter, meest veelbelovende sportploeg, beste sportbestuurder, meest toegewijde vrijwilliger en beste sporter bij de senioren. Voor iedere categorie is een aantal Barendrechtse sporters genomineerd (zie bijlage). Deze nominaties zijn tot stand gekomen op basis van voordrachten door verenigingen en inwoners. De jury bestaat uit leden van de Sportstichting Barendrecht, een vertegenwoordiger van de plaatselijke pers alsmede een lid van de Stichting Evenementen en drie vertegenwoordigers van de Barendrechtse sportverenigingen. De organisatie van het sportgala is in handen van de gemeente. De prijzen worden uitgereikt door vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders, de jury, de Sportstichting, de Stichting Evenementen en de Winkeliersvereniging Middenbaan.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht