Ingezonden persbericht


VERGRIJZING: KANS OF BEDREIGING?

IBM initieert discussie over vergrijzing om samenwerking overheid en particuliere sector te bevorderen

Amsterdam, 10 januari 2005 IBM organiseert op 13 januari aanstaande een bijeenkomst met als thema "Vergrijzing: kans of bedreiging?", waarbij zowel politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven als diverse specialisten op het gebied van personeelsmanagement aan het woord zullen komen. IBM heeft deze discussie geïnitieerd omdat zij ervan overtuigd is dat er binnen de context van overheid, economie en sociale veranderingen in werk en levensstijlen behoefte is aan meer bewustzijn en een prominente discussie over vergrijzing.

Door middel van deze bijeenkomst wil IBM meer nadruk leggen op de mogelijkheden die er zijn om de vergrijzing het hoofd te bieden, aldus Bert Ferwerda, Managing Director HR IBM Benelux . In onze visie is het belangrijk dat hierbij overheid en particuliere sector nauw samenwerken .

Vergrijzing is een wereldwijd probleem, dat zal leiden tot een internationale concurrentiestrijd om het schaarse talent , zegt John Werkhoven, Leader Human Capital Management IBM Benelux. Naar schatting tellen alleen al de VS in 2020 een tekort van 17 miljoen werknemers .

Deelnemers aan de discussie zijn:


· Trude Maas - Lid Eerste Kamer & president HayVision Society


· Gerdi Verbeet - PVDA lid Tweede Kamer en lid Tijdelijke Commissie Ouderenbeleid


· Universiteit van Utrecht Prof. Dr. Peter Leisink, Hoogleraar Bestuurs- en Organisatie-wetenschap en verantwoordelijk voor de masteropleiding Strategic Human Resource Management


· TNO Erik Jan van Dalen, adviseur TNO Kwaliteit van Leven, divisie Arbeidsparticipatie/ Personeelsbeleid


· Maurice de Valk - Maurice de Valk is als bedrijfsarts gespecialiseerd in loopbaan-problematiek, stress en burnout


· HR Executives uit het Nederlandse bedrijfsleven waaronder HR directeur Ruud Wilgenkamp van Schiphol en Hans van der Heijden van Rabobank Nederland


· Bert Ferwerda - Managing Director HR IBM Benelux


· John Werkhoven - Leader Human Capital Management IBM Benelux

Over IBM

IBM Nederland NV levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, e-business, systeembeheer en strategische outsourcing. De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. IBM verkoopt computersystemen aan zowel organisaties als consumenten, van personal computers en servers tot midrange-systemen tot mainframes.

####

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 B.V.

Gerhilde Ammerlaan

Tel: 020-5304333 of 06-52347865

E-mail: gerhilde.ammerlaan@text100.nl