Time : 10:17:41 AM
Date : Tuesday, January 10, 2006
Sender Name: Crescendo NV

Elite Reklaam nodigt uit: THE DEEP RIVER QUARTET met live band

Benefietconcert op vrijdag 13 januari 2006 in de O.L.Vrouwkerk te Schilde-Bergen om 20.00 uur, Pater Nuyenslaan 70, 2970 Schilde-Bergen

Presentatie Vicky Versavel
Bij een volle kerk, kan men het concert buiten volgen op groot scherm, onder verwarmde tentjes.

THE DEEP RIVER QUARTET

Vier mannen, vier persoonlijkheden, vier unieke stemmen die voortdurend op zoek zijn naar de perfecte klankharmonie. Vertolkers van de klassieke moderne muziek, dat is The Deep River Quartet. De zangers laten zich inspireren door de grote namen uit de showbusiness, zonder ze ooit te imiteren. Dat zou ook niet kunnen, aangezien de mannen een eigen geluid produceren op basis van uitstekende stemmen, hun muzikaliteit en hun specifieke muzikale arrangementen.
Het onverwoestbare repertoire van de groep strekt zich uit van geestdriftige swingklassiekers en ontroerende liefdesliedjes, tot onvervalste rhythm and blues krakers.
Het repertoire is veelzijdig: van gospel, swing, soul, blues, ballads en jazz, een snufje opera (wat dacht u van Verdi's Rigoletto, nu gearrangeerd tot de 'Rigoletto Blues Opera' ?) en enkele verrassende popnummers.
Terwijl het boven in de rivier kolkt en muziekstromingen komen en gaan, huist The Deep River Quartet in de onderstroom van de muziek waar kwaliteit overheerst en niet de waan van de dag. Door te bouwen op de repertoires van Amerikaanse kwartetten die deze muziekstijl naar Europa brachten in de jaren dertig, veertig en vijftig, bewijzen ze eer aan deze groepen zoals The Golden Gate Quartet, Delta Rythm Boys, enz.
Zij zingen wereldbekende nummers zoals Down by the River Side, When the Saints go marching in, Blueberry Hill, Ain't no Sunshine when she's gone, Whiter Shade of Pale en vele andere.
Hebben wereldwijd optredens gegeven in : Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Italië, Indonesië, Singapore, Nederland, België, Groot-Brittannië en VS. Optredens op bijna alle grote radio- en TV-stations.

NA HET CONCERT

Na het concert wordt het kerkplein een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats. Bij een drankje wensen wij elkaar het beste toe voor het nieuwe jaar.
De muzikale noot na het concert wordt verzorgd door de ELITE SHOW BAND.
De opbrengsten van deze avond gaan integraal naar een goed doel nl, Driehuizen vzw en M.P.I. Zonnebos.

DE ELITE SHOW-BAND

De muzikale noot zal gezet worden door de swingende Elite-Band met een uniek bezetting van 5 professionele muzikanten waaronder: Johan Coen, trompettist, trad op met de BRT bigband van Freddy Sunder, toerde met CARAVELLI door Japan, trad op met Toots Thielemans en Sonja Pelgrims.
Rob Rommes, drummer, veel gevraagd door Boudewijn De Groot, Mama's Jasje, Gunther Neefs, Guido Belcanto, Bart Herman, enz. Eddy De Vos, één van onze meest vooraanstaande saxofonisten, 17 jaar solist bij de BRT-orkesten met Etienne Verschueren en de big band van de BRT olv. Francis Bay en later Freddy Sunder.
André Appeldoorn, bassist-zanger, speelde met vedetten uit alle hoeken van de wereld, dansorkesten, jazz-ensembles, salsa-orkesten, concerten met klassieke orkesten zoals het symphonisch orkest van de BRT, ontelbare shows op TV. André nam op in zowat alle studio's in Europa, en speelde in een dertigtal landen. André is ook componist van filmmuziek. André is oprichter en bezieler van de Mansana Salsa Band.
René jonckeer, is één van Belgisch meest veelzijdige pianisten, begeleidde ontelbare nationale en internationale artiesten zoals Shirley Bassy, Toots Thielemans, Nathalie Cole, enz.

INFO
Elite Reklaam, Manuel Stuyts,
Turnhoutsebaan 185, 2970 Schilde,
Tel. 0476 595 596

Organisatie van Elite Reklaam i.s.m. de gemeente Schilde

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL