PERSBERICHT
KENDRION N.V.
Voorziening van EUR 2,4 miljoen in het kader van boete Europese Commissie

Op 30 november 2005 maakte Kendrion N.V. bekend dat zij door de Europese Commissie beboet is met een bedrag van EUR 34 miljoen voor overtreding van artikel 81 lid 1 van het EG-verdrag door haar voormalige dochteronderneming Fardem Packaging B.V. te Edam. Tevens deelde Kendrion mede dat zij zich na ontvangst van de motivering van deze boete zou beraden over een in te stellen beroep.
Op basis van ingewonnen legal opinions van twee gerenommeerde advocatenkantoren komt de directie van Kendrion tot de conclusie dat er goede gronden zijn om de aan haar toegerekende boete van de Europese Commissie te betwisten. Kendrion zal zich dan ook tot het uiterste inspannen om de beslissing met alle daartoe geëigende middelen in hoger beroep aan te vechten. Een dergelijke procedure kan overigens jaren duren. Gezien de genoemde opinies zal Kendrion slechts een voorziening treffen voor het deel van de boete van EUR 34 miljoen, waarvoor Fardem mede hoofdelijk aansprakelijk is (EUR 2,2 miljoen) en waarvoor Kendrion in het kader van de management buy-out van dit bedrijf in 2003 de nieuwe eigenaren heeft gevrijwaard. De geschatte kosten voor juridische begeleiding bij het in te stellen hoger beroep zullen mede worden voorzien, waardoor de totale voorziening in dit kader EUR 2,4 miljoen zal bedragen. De voorziening zal genomen worden ten laste van het resultaat over het boekjaar 2005. Door deze te treffen voorziening en de inmiddels gemaakte advieskosten wordt de op 8 november 2005 afgegeven winstverwachting van netto circa EUR 20 miljoen voor geheel 2005 dan ook verlaagd tot ruim EUR 17 miljoen.
Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 2.600 medewerkers in 17 Europese landen, het Verre Oosten en de Verenigde Staten. Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en is Kendrion dienstverlener op het vlak van kunststofproducten. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise. Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 13 januari 2006
De Directie van Kendrion N.V.
Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 699.72.50
Fax: 030 695.11.65
Website www.kendrion.com