Gemeente Harderwijk


Drielanden heeft z'n halfuursdienst

De wijk Drielanden heeft sinds deze week uitstekend stads- en streekvervoer. Maandag is de vrije busbaan door Drielanden in gebruik genomen. Bus 101s, de sneldienst van Harderwijk NS via Ermelo naar Amersfoort, rijdt nu via het hart van de wijk, het Triasplein. De nieuwe haltes staan aan de Ragtimedreef, het Triasplein en de Horsterhout/Salentijnerhout.

Op werkdagen rijdt de bus elk halfuur in beide richtingen, in het weekend rijdt lijn 101s een uurdienst. De eerste rit naar Ermelo/Amersfoort stopt op het Triasplein om 5.56 uur (zaterdag 7.26 uur, zondag 9.26 uur), de laatste rit om 22.26 uur (zaterdag 23.26 uur, zondag 22.26 uur). De eerste rit vanaf het Triasplein naar het station Harderwijk vertrekt om 7.08 uur (zaterdag 9.38 uur, zondag 10.34 uur), de laatste rit om 0.34 uur (zaterdag 1.34 uur, zondag 0.34 uur).

Bus 101s maakt tevens deel uit van het stadsvervoer. Komende vanuit Drielanden kunt u op het Stationsplein overstappen voor alle andere bestemmingen binnen (en buiten) de stad. Een retour-ritje binnen de stad kost slechts één euro.

Bij de nieuwe haltes van het Triasplein is al rekening gehouden met de nieuwe eisen aan toegankelijkheid van bushaltes. Zo zijn de haltes 18 centimeter hoog zodat gelijkvloers kan worden ingestapt. Dit zal in de toekomst bij veel meer haltes worden toegepast.