Gemeente Harderwijk


Voor stijlvolle winkelpuien 150.000 euro subsidie

Het college heeft een nieuwe subsidieregeling gelanceerd voor winkeliers en eigenaren in de Binnenstad die hun winkelpui verbeteren. Hiervoor ligt 150.000 euro subsidie klaar. Het gaat om een eenmalige en tijdelijke regeling. Wie in aanmerking wil komen moet zich voor 1 mei a.s. aanmelden.

De subsidieregeling voor winkelpuien is een nieuw wapen in de Kwaliteitsslag Binnenstad om de aantrekkelijkheid van oud-Harderwijk te vergroten. Veel gevels hebben in de loop der jaren hun karakter verloren door het wegbreken van de oorspronkelijke etalageruiten of door het aanbrengen van grote luifels en reclames. Met de eenmalige subsidieregeling voor het jaar 2006 denkt het gemeentebestuur de ondernemers voldoende te prikkelen. Wie zijn winkelpui in de Binnenstad meer in stijl wil brengen kan zich aanmelden bij de gemeente. Een uitgewerkt plan is nu nog niet nodig. Uit alle aanmeldingen die de gemeente op 1 mei 2006 heeft ontvangen, maakt de gemeente een selectie.

Komend voorjaar organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor winkeliers en pandeigenaren die zich tijdig hebben aangemeld. Dan wordt onder meer de subsidieregeling uitgelegd en ook worden de criteria besproken waar een gevelverbetering aan moet voldoen. Het Gelders Genootschap werkt die momenteel in opdracht van het college uit. Een voorwaarde zal zijn dat men een architect inschakelt en ook de reclame op de pui aanpast aan de nieuwe regels voor reclame.

Maar de gemeente doet meer. Iedereen die in aanmerking komt voor de regeling wordt bij het opstellen van een verbeterplan deskundig begeleid. Wie zin krijgt om met die hulp en subsidie zijn pand een meer Harderwijks aanzien te geven kan voor aanmelding of nadere informatie contact opnemen met de afdeling Bouwzaken (mevr. Huisman), tel 411352 of via m.huisman@harderwijk.nl.