Ingezonden persbericht


Persbericht

Aantal passagiers VLM Airlines wederom gestegen in 2005

Rotterdam, 13 januari 2006 - VLM Airlines maakte bekend dat het in 2005 in totaal 625.3600 passagiers heeft vervoerd. Dat is een stijging van 12 % in vergelijking met 2004. Op de reguliere vluchten vervoerde VLM Airlines 603.440 passagiers een stijging van 13% ten opzichte van het vorige jaar. Op de route Rotterdam-London City steeg het aantal passagiers met 15 %. Met de nieuwe route Amsterdam-London City, operationeel sinds april 2005, wist VLM Airlines zijn aandeel op de Nederlandse markt verder uit te bouwen.

VLM Airlines bewijst als regionale zakenluchtvaartmaatschappij nogmaals dat een duidelijke en doelgerichte strategie succesvol kan zijn, zelfs in de sterk concurrerende luchtvaartsector. De strategie van VLM Airlines richt zich op het aanbieden van tijdbesparende reisoplossingen aan de zakelijke reiziger. Deze doelgroep begrijpt en waardeert duidelijk de efficiënte en gunstige vluchtschema's van de luchtvaartmaatschappij.

Nederlandse routes succesvol
Met de lancering van de route Amsterdam-London City (april 2005) wist VLM Airlines zijn marktaandeel in Nederland verder te vergroten. Met dagelijks vier retourvluchten tussen Amsterdam en London City en acht tussen Rotterdam en London City, biedt VLM Airlines de Nederlandse zakenwereld een royale keuze. Deze twee Nederlandse routes vervoeren hiermee bijna een kwart (23,78 %) van alle lijnpassagiers van VLM Airlines. Ondanks de toegenomen concurrentie, noteerde VLM Airlines in 2005 op de route Rotterdam-London City een stijging van 15% aan passagiers. Een stijging die vooral te danken is aan de vele corporate-klanten die bij VLM Airlines boeken vanwege de gunstige dienstregeling en de stipte vluchttijden. Ook de tweedagelijkse vluchten tussen Rotterdam en Hamburg stegen ten opzichte van 2004 (7 %). Dit bewijst de behoefte aan een verbinding tussen deze twee havensteden.

"2005 was alweer een succesvol jaar voor VLM Airlines. We stellen met genoegen vast dat een toenemend aantal loyale zakelijke passagiers ervoor kiest om met VLM Airlines naar het centrum van Londen te vliegen. Verder ben ik ervan overtuigd dat we in 2006 nog meer passagiers naar London City Airport zullen brengen dankzij de Docklands Light Railway verbinding met de luchthaven van London City en door de enorme investeringen die momenteel plaatsvinden in het gebied van East London, waar het hart van onze activiteit ligt," aldus Managing director Johan Vanneste.

On-lineboeking
VLM Airlines noteerde ook een stijging van het aantal onlineboekingen op de website flyvlm.com. In vergelijking met 2004 bedraagt die stijging zelfs 80 %. De onlineboekingen zijn nu al goed voor 27 % van alle reserveringen bij VLM Airlines. Reisbureaus zorgen echter nog altijd voor het grootste aantal reserveringen. VLM Airlines blijft hen dan ook als belangrijke partners beschouwen.

Overige routes VLM Airlines
Belgische markt
De Belgische markt bleef constant in vergelijking met vorig jaar. Beide routes waren goed voor een totaal van bijna een kwart (23,75 %) van alle lijnpassagiers. Zowel op de route Antwerpen-London City als op de route Brussel-London City worden dagelijks zes retourvluchten aangeboden. Deze vluchten beloven in 2006 zeer succesvol te zijn nu VLM Airlines duidelijk heeft gemaakt dat dit de snelste en efficiëntste manier is om vanuit Antwerpen of Brussel naar het centrum van Londen te reizen. Met de aanleg van een nieuwe terminal op Antwerp Airport en de recente kapvergunning voor de bomen aan het eind van de startbaan, ziet de toekomst van deze kleine luchthaven er veelbelovend uit.

Luxemburgse markt
De Luxemburgse markt zag het passagiersaantal met 25% stijgen, waarmee het behoort tot de succesvolste route van VLM Airlines. Ondanks de hevige concurrentie op deze route toont VLM Airlines hiermee aan dat zijn klantenbasis binnen de internationale Luxemburgse zakenwereld nog steviger en loyaler wordt.

UK markt
Op de route Manchester-London City werd, vanwege de toegenomen concurrentie van het treinverkeer, de capaciteit teruggeschroefd van tien retourvluchten per dag in 2004, naar acht in 2005. Sindsdien zitten de prestaties van deze verbinding opnieuw in de lift. Qua volume is Manchester-London City de belangrijkste route van het VLM Airlines' netwerk. Op het traject Liverpool-London City vervoerde VLM Airlines in 2005 meer dan 70.300 passagiers. Dat is 11,65 % van alle lijnvluchten van de maatschappij. Met vijf vluchten per weekdag biedt VLM Airlines als enige luchtvaartmaatschappij een directe verbinding tussen Liverpool en het centrum van Londen. Dit oogst veel bijval bij de 'Merseyside'-zakengemeenschap. In de laatste twee maanden van het jaar kregen alle VLM-passagiers exclusief gratis parkeergelegenheid vooraan op de parking en gratis toegang tot de businesshal van Liverpool John Lennon Airport. Deze succesvolle actie werd verlengd tot januari 2006.

In november 2005 lanceerde VLM Airlines de route London City-Isle of Man met een dagelijkse rotatie. Bijna duizend mensen maakten de afgelopen twee maanden gebruik van deze dienst. De Jersey-route kent nu een dagelijkse retourvlucht vanuit London City, deze vlucht vormt een perfecte aansluiting voor passagiers die vanuit de Benelux vertrekken.

Over VLM Airlines
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Jersey, Isle of Man, Liverpool, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam en Amsterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2004 voor de zevende keer op rij winst en heeft 375 personen in dienst. Op de vaste vluchten van VLM Airlines nam het aantal passagiers tussen 2004 en 2005 met 12 % toe tot 625.300.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com