Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 13 januari 2006

Live televisie aan boord bij Lufthansa
Wereldwijd grootste internetvloot

Voor passagiers van Lufthansa begint het nieuwe jaar goed, zij kunnen vanaf 23 januari vier televisiekanalen live op hun laptop bekijken. Afhankelijk van de regio wordt BBC World, CNBC, euro news of MSNBC ontvangen. De televisiekanalen worden aangeboden via Lufthansa Flynet, de snelle, draadloze internetverbinding die zakenpartner en serviceprovider Connexion by Boeing levert. De toonaangevende dienst beleefde precies drie jaar geleden zijn wereldpremière als proefproject op een Lufthansa vlucht van Frankfurt naar Washington. Lufthansa Flynet maakt sinds 17 mei 2004 deel uit van de langeafstandservice. Inmiddels zijn al vijftig vliegtuigen voor de lange afstand uitgerust met Flynet. Lufthansa beschikt hiermee over de grootste internetvloot in de wereld. Eind 2007 zal de totale langeafstandsvloot van ruim tachtig vliegtuigen Lufthansa Flynet aan boord hebben.

Vooral frequente passagiers waarderen de dienst waardoor zij hun vliegtijd kunnen benutten voor zakelijke doeleinden, of voor informatie en entertainment. De toegang tot de Lufthansa Flynet portal is gratis. De duizend digitale pagina's bieden onder meer elk uur het laatste nieuws, reisinformatie en interessante aanbiedingen. De portal geeft ook toegang tot de serviceprovider Connexion by Boeing. Voor dit deel van de dienst is de passagier een bepaald tarief verschuldigd aan Connexion by Boeing. De serviceprovider komt 31 januari met een nieuwe tariefstructuur, waarbij de klant de keuze krijgt uit tijdseenheden van één tot 24 uur. Hoog boven de wolken kost onbeperkt gebruik van breedband internet slecht 9,95 dollar (één uur) tot 26,95 dollar (heel etmaal). De prijslijst biedt nog een nieuwtje: het 24 uurs tarief geldt ook voor aansluitende vluchten.

Met Lufthansa Flynet kunnen passagiers surfen op het web, e-mails (met bijlagen) verzenden en ontvangen, of inloggen op hun bedrijfsintranet. De aansluiting is draadloos via Wireless LAN. Zakenreizigers beschikken hierdoor altijd over de laatste bedrijfsgegevens en zoekfuncties op internet, terwijl zij ook kunnen overschakelen op een groot scala aan entertainmentdiensten. Een actueel overzicht van alle routes met Lufthansa Flynet is te vinden op www.lufthansa.com.

Lufthansa maakt deel uit van Star Alliance. Deze eerste mondiaal opererende luchtvaartalliantie is opgericht in 1997. De 16 aangesloten luchtvaartmaatschappijen bieden reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een aangename reiservaring. Skytrax heeft Star Alliance in 2003 en 2005 tot beste luchtvaartalliantie verkozen. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen ruim 15.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 790 bestemmingen in 138 landen.


---

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs.
Tel. +31 (0)23 540 04 24, Fax + 31 (0)23 535 48 06 E-mail: haras@vanluyken.nl


---- --