SP Tilburg


Tilburg, 13 januari 2006

Aarts moet opstappen na BBA-drama

Na bijna 6 miljoen euro over de balk te hebben gegooid aan waardeloze bushokjes en na jaren geschuif met een dienstregeling die uiteindelijk slechter uitpakt dan de oude, heeft de BBA in Tilburg 700.000 minder passagiers vervoert dan het jaar daarvoor. Reden voor wethouder Aarts om haar verantwoordelijkheid te nemen, zo zal de SP fractie maandagavond in de raadscommissie Fysiek bepleiten.

De lange reeks blunders van deze wethouder is al láng niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Het verlies van zoveel passagiers na bijna 14 miljoen euro aan investeringen die het vervoer juist hadden moeten verbeteren is ­ hopen wij ­ de laatste in die indrukwekkende rij.

De protesten tegen het schrappen van haltes, de onduidelijke nieuwe dienstregeling en de belachelijke investering in onbruikbare bushaltes hadden wethouder Aarts aan het denken moeten zetten. Dat is blijkbaar niet gelukt. Haar opdracht is het op juist méér mensen uit de auto en in de bus te brengen, maar het omgekeerde is het geval. Dit college hecht meer waarde aan het bouwen van verlieslijdende parkeergarages in het centrum dan een goed openbaar vervoer. Hoog tijd dat deze wethouder nu eindelijk eens de verantwoordelijkheid neemt voor haar falende beleid.

Het is weliswaar nog maar twee maanden voor de verkiezingen, maar de geloofwaardigheid van deze wethouder is zó tot een dieptepunt gedaald dat zij nu zou moeten opstappen. De hele politiek lijdt onder deze aan het pluche gekleefde bestuurders die blijven zitten al falen ze op alle punten. Dat de wethouder aankondigd `goed naar de cijfers te gaan kijken' is volkomen onder de maat. De SP heeft het rapport van de BBA geagendeerd voor de commissievergadering Fysiek aanstaande maandagavond.

www.tilburg.sp.nl

SP eerste weg links
­
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 F (013) 5802318 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl



---- --