Sportmanagement op hoger niveau door samenwerking 1-2Focus en Capgemini

Software in gebruik door onder meer PSV en FC Barcelona

Publicatiedatum 12 January 2006

Capgemini Nederland en 1-2Focus hebben een contract gesloten ter verdere ontwikkeling van het 1-2Focus Sports Management Systeem. Deze software oplossing geeft sportclubs een totaaloverzicht van het team, de individuele spelers, de trainingen, de wedstrijdanalyses en het volledige management. Doel van de samenwerking is het kunnen toevoegen van nieuwe sporten, het updaten van nieuwe versies en het vergemakkelijken van het onderhoud.

Totaaloverzicht

Tot voor kort bestonden er alleen sportmanagement systemen die delen van een sportclub in beeld brachten. De systemen beperkten zich bijvoorbeeld tot wedstrijdanalyses. Met de komst van 1-2Focus kan een totaaloverzicht worden geboden, waardoor verbanden tussen bijvoorbeeld trainingen, blessures en wedstrijdprestaties kunnen worden blootgelegd. Naast de geïntegreerde database die 1-2Focus biedt, zijn ook specifieke data als vorige, huidige en komende trainingen met één muisklik beschikbaar.

Competitieve voordelen

Door inzet van de technologie van 1-2Focus zijn zowel op sportief als op zakelijk vlak competitieve voordelen voor sportclubs te halen. Zo kan een betere balans tussen inspanning en rust bewerkstelligd worden, worden blessures voorkomen door een adequate inzet van testprocedures en kan de selectie van contractspelers mogelijk verkleind worden. Ook op amateurniveau biedt de technologie veel voordelen om (jeugd)spelers beter te maken in techniek en tactiek. Door integratie van videobeelden van trainingen en wedstrijden met computersimulaties wordt het overbrengen van de oefenstof aansprekend en effectief.

Topclubs

De eerste topclubs hebben 1-2Focus reeds ontdekt als hét integrale sportsmanagement systeem. Onder meer de professionele voetbalclubs PSV Eindhoven en FC Barcelona gebruiken het systeem inmiddels volop. Frank Rijkaard, hoofdcoach van FC Barcelona, gebruikt de 1-2Focus Football Management Solution al sinds zijn aanstelling: "Het is voor mij het belangrijkst om elke dag plezier en succes in mijn werk te hebben. Een goede organisatie is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Het 1-2Focus Football Management Systeem biedt mij het gereedschap voor de organisatie van mijn team, spelers en alle beschikbare data. Het gebruik van één geïntegreerd systeem bevordert de efficiency en geeft me een betere focus om mijn werk goed uit te voeren."

Het 1-2Focus Sports Management Systeem is vooralsnog alleen ingericht voor voetbal en hockey. In komende releases worden sporten als basketbal, rugby, american football en cricket toegevoegd. 1-2Focus en Capgemini werken in Europa samen met topclubs om de verschillende sporten en de onderdelen in het systeem verder te ontwikkelen. Een deel van het ontwikkelwerk wordt door Capgemini in India uitgevoerd.

Over 1-2Focus

1-2Focus ontwikkelt innovatieve software applicaties voor sportmanagement. 1-2Focus werd in 2002 opgericht door een aantal professionals uit de sportwereld, afkomstig uit verschillende disciplines, maar met een gedeelde doelstelling: samenwerking binnen de sport bevorderen. Met de kennis en continue inzet om innovatieve software applicaties te creëren, streeft 1-2Focus ernaar de beste oplossingen te leveren voor de sportindustrie en alle partijen die daarin werkzaam zijn. Meer informatie over de diensten en producten van 1-2Focus vindt u op: www.1-2focus.com

Over Capgemini

Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing-diensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2004 een omzet van 6,3 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.capgemini.com

Voor meer informatie

1-2Focus, Gisella Wessels, Marketing & Communication Manager Telefoon: 036 539 73 90, Mobiel: 06 462 51 929
E-mail: gwessels@1-2focus.nl

Capgemini, Lucas Stassen, woordvoerder
Telefoon: 030 689 52 81, Mobiel: 06 417 25 315
E-mail: lucas.stassen@capgemini.com