Politie Groningen

Persberichten vrijdag 13 januari 2006

provincie Groningen, 13-01-2006 o Vandaag zijn er tien persberichten

Zevenhuizen/Wehe den Hoorn: verkeerscontroles leiden tot 25 boetes

De politie heeft donderdagochtend- en middag bij verkeerscontroles in Zevenhuizen en Wehe Den Hoorn 25 bekeuringen uitgedeeld.

Bij de controle in Zevenhuizen aan de Oudestreek waren naast de politie ook de douane en Veiligheidszorg Groningen aanwezig. De controle richtte zich op het gebruik van alcohol, het bij zich hebben van de autopapieren en de technische aspecten van voertuigen. Er werden onder meer bekeuringen uitgedeeld voor de volgende overtredingen: niet tonen rij- of kentekenbewijs (8x), niet dragen van de gordel (2x) en gladde band (1x). De controle duurde anderhalf uur.

Op de Provincialeweg N361 in Wehe den Hoorn vond een controle plaats met de douane en medewerkers van de motorrijtuigenbelasting. Hier werden 9 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer een bedrijfsauto met rode diesel, niet tonen kentekenbewijs (2x) en een kapotte uitlaat. De controle duurde anderhalf uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden.

Zwet in Delfzijl: aantal geregistreerde voertuigen: 973, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincialeweg N360 in Garmerwolde: aantal geregistreerde voertuigen: 1130, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Rijksweg N33 in Siddeburen: aantal geregistreerde voertuigen: 1720, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 152, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ter Apel: automobilist onder invloed

De politie heeft donderdagnacht in de Heemstraat een 25-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor rijden onder invloed. De Ter Apeler werd in zijn bedrijfsauto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Delfzijl: rijden onder invloed

De politie heeft donderdagavond op de Handelskade Oost een 22-jarige man uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. De Damster werd in zijn auto gecontroleerd. Politieagenten roken daarbij een henneplucht in de auto. De man had volgens eigen zeggen geblowd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd van de 22-jarige een bloedproef afgenomen. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt afhankelijk van de uitslag van de bloedproef proces-verbaal op.

Groningen: fietsverlichtingscontrole

De politie heeft bij een verlichtingscontrole op de Aweg 46 bekeuringen aan fietsers uitgedeeld. Alle fietsers bleken geen verlichting te voeren. Daarnaast werden diverse bromfietsers bekeurd. Dit omdat zij geen helm droegen, geen bromfietscertificaat bij zich hadden, met te veel vermogen reden en over een ondeugdelijke rem beschikten. De controle duurde een uur.

Groningen: Spaans wildplassen kost 75 euro

De politie heeft donderdagnacht op het Schuitendiep een 25-jarige man uit Bilbao (Sp) bekeurd voor wildplassen. Politieagenten zagen hem op de hoek met de Poelestraat urineren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk betaalden vrienden van de Spanjaard de opgelegde boete van 75 euro. Hierna mocht de man het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer voor graffiti aangehouden

De politie heeft donderdagnacht in de Papengang een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor graffiti. De Stadjer werd door agenten betrapt tijdens het maken van een tag op een muur. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de man een bekeuring voor graffiti uitgereikt. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjers voor openlijk geweldpleging ingerekend

De politie heeft donderdagnacht in de Van Oldebarneveltlaan twee 21-jarige mannen uit Groningen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het duo wordt ervan verdacht dat zij vlak voor hun aanhouding een personenauto en een telefooncel in de Asingastraat hebben vernield. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachten zullen vandaag worden gehoord.

Groningen: automobilist ziet fietster over het hoofd

Een 36-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag op de kruising Peizerweg met de Eemsgolaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 30-jarige automobiliste uit Beilen zag de Stadjer over het hoofd, waarna zij ten val kwam. Zij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later bleek dat het slachtoffer een lichte hersenschudding had overgehouden aan het ongeval. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: bromietser breekt been door gladheid
Een 64-jarige man uit Groningen heeft donderdagochtend op de Johan van Zwedenlaan bij een val een been gebroken. De Stadjer was door gladheid met zijn bromfiets onderuit gegaan. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De bromfiets werd op het politiebureau gestald.