Provincie Utrecht

Jan Bunnik nieuwe voorzitter Faunabeheereenheid

13-1-2006 -

Voorzitter Piet Smink van de Faunabeheereenheid heeft op de Nieuwjaarsreceptie van 11 januari jl. de voorzittershamer overgedragen aan Jan Bunnik. Smink was de eerste voorzitter van de Faunabeheereenheid. Deze werd in 2002 opgericht om de provincie te adviseren over de ontheffingen die zij verleent in het kader van de Flora- en Faunawet.

De heer Lokker, gedeputeerde Landelijk Gebied provincie Utrecht, dankte de heer Smink voor zijn inzet en sprak zijn vertrouwen uit in de nieuwe voorzitter en het werk van de eenheid. "Samen staan we voor dezelfde taak: een verantwoord beheer van onze fauna", aldus Lokker.

In de Faunabeheereenheid zijn alle partijen vertegenwoordigd die een rol spelen in het landelijk gebied. Het betreft de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, de land- en tuinbouworganisatie LTO Noord en terreinbeherende organisaties als Het Utrechts Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De voorzitter is onafhankelijk en dus niet verbonden aan een van deze partijen.

Jan Bunnik is vanaf 1969 agrarisch ondernemer. Bunnik was van 1978 tot 1986 wethouder in IJsselstein en van 1987 tot 1997 lid van Provinciale Staten van de provincie Utrecht. Tegenwoordig is hij bestuurslid van Child Future Africa, een stichting die zich ten doel stelt een boerderij voor weeskinderen te realiseren. Verder is Bunnik voorzitter van het bestuur van Rabobank Lopikerwaard en voorzitter van de landinrichtingscommissie Lopikerwaard.

Meer informatie: Jaap Knoppert, telefoon 030 258 3325

Laatst gewijzigd op 13-01-2006. Paginabeheer: Jaap Knoppert