Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 13-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland noord

Verkeerscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zes locaties in Bunschoten-Spakenburg heeft de politie donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn zes bekeuringen uitgeschreven, waarvan vier wegens rijden zonder gordel.

De controle door twee agenten te voet vond plaats tussen 08.30 en 16.10 uur. Daarbij deden zij de Molenstraat, Broerswetering, Groen van Prinsterersingel, Bikkersweg, Zuidwenk en Spuistraat aan. Ongeveer 40 automobilisten werden gecontroleerd op papieren.

Dronken bromfietsster

SOEST Een 35-jarige vrouw uit Soest is donderdagmiddag omstreeks 17.00 aangehouden omdat ze dronken op een bromfiets reed.

De Soesterse werd aangehouden op de Dalweg in haar woonplaats. De ademtest op het politiebureau wees uit dat ze een alcoholgehalte had van 1050 ug/l, bijna vijf keer meer dan toegestaan. Ze kreeg een rijverbod van dertien uur opgelegd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontrole

SOEST Op de Vredehofstraat in Soest heeft de politie donderdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Daarbij zijn negen bekeuringen uitgereikt. Eén automobilist kreeg een boete voor niet-handsfree mobiel bellen. De controle vond plaats tussen 14.30 en 17.00 uur. In totaal werden de inzittenden van 348 voertuigen gecontroleerd.