Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 13-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhouding na tanken zonder betalen

AMERSFOORT Een 36-jarige man uit Driebergen is donderdagochtend aangehouden nadat hij in Amersfoort had getankt zonder te betalen. Dat gebeurde bij een benzinestation aan de Daam Fockemalaan omstreeks 11.30 uur.

De Koninklijke Marechaussee zag de verdachte even later in zijn auto rijden op de Kolonel van Rooijenweg. Daarop werd de auto staande gehouden en werden de Driebergenaar en zijn passagier, een 21-jarige Utrechter, aangehouden en overgedragen aan de politie.

Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. De inzittende bleek van niets te weten en ging vrijuit.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op het industrieterrein aan de Argonweg heeft de politie van de districten Eemland noord en Eemland zuid donderdagmiddag een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Daarbij was ook de ANWB betrokken voor het verhelpen van kleine technische gebreken.

In totaal werden 63 voertuigen gecontroleerd. Er werden 35 bekeuringen uitgeschreven, onder meer negen voor het niet dragen van de gordel, twee voor mobiel bellen, zeven voor technische gebreken en negen omdat de papieren niet in orde waren.

Poging straatroof

AMERSFOORT Een 17-jarige meisje uit Hoevelaken heeft donderdagavond aangifte gedaan van poging tot beroving door twee andere meisjes.

Het meisje fietste omstreeks 21.00 uur over de Oude Lageweg in Amersfoort toen twee meisjes uit de bosschages sprongen en haar tot stoppen dwongen. De meisjes eisten geld, en anders de tas en mp3-speler van het slachtoffer. Daarbij dreigden ze met geweld. Een van de meisjes gaf het slachtoffer een duw in het gezicht. Het slachtoffer gaf echter niets af. Toen er een auto aankwam, kon de Hoevenlakense wegkomen.

Het signalement van de meisjes luidt: beiden tussen de 16 en 18 jaar oud, met een normaal postuur en een getinte huidskleur. Het ene meisjes is 1.60 tot 1.70 meter lang, het andere iets langer. Beiden droegen een zwarte joggingbroek en een zwarte sjaal over mond en neus. Het langste meisje droeg een lichtgekleurd vest met de capuchon over het hoofd, en witte handschoenen. Het andere meisje droeg een zwart vest met de capuchon over het hoofd en zwarte handschoenen. Beiden spraken accentloos Nederlands.

Mensen die iets hebben gezien of die informatie hebben die de politie kan helpen om dit misdrijf op te lossen, kunnen contact opnemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 8844. Anoniem bellen kan ook, naar M: 0800-7000.

Te dronken om te blazen

AMERSFOORT Een 50-jarige Amersfoorter is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De politie zag de man kort na middernacht rijden over de Stadsring, de Utrechtseweg en de Kersenbaan. Het rijgedrag van de automobilist viel op omdat hij slingerde en onzeker de bochten nam. Omstreeks 0.15 uur hield de politie de Amersfoorter staande op de Kersenbaan.

De man stonk enorm naar drank en kon niet meer op zijn benen staan. Hij bleek te dronken om de blaastest te kunnen afleggen. Daarop werd hij aangehouden. De man kreeg een rijverbod van acht uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.