Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met Sociaal Plan TUI
13-01-2006

Een grote meerderheid van leden heeft ingestemd met het Sociaal Plan TUI. Met de werkgever is overlegd om een paar punten bij te stellen. De definitieve versie zal binnenkort door de werkgever ter beschikking worden gesteld aan de medewerkers.

Afgelopen woensdag 11 januari hebben wij nog een gesprek met de werkgever gehad om het Sociaal Plan nog aan te passen naar aanleiding van een aantal punten die uit de ledenbijeenkomst naar voren kwam:
* Eventuele Persoonlijke toeslagen worden meegenomen in de definitie van het loon

* In het SP zal worden opgenomen dat een functie alleen passend is als deze op een afstand ligt die volgens de normen van het UWV acceptabel zijn (maximaal 1,5 uur enkele reistijd).
* Er zal opgenomen worden dat iemand die tijdens het "werk-naar-werk-traject" voor TUI werkzaamheden verricht altijd voldoende in de gelegenheid wordt gesteld om te zoeken naar ander werk.

* Een passende functie kan een schaal lager zijn, maar uitgaande van het oorspronkelijke schaalniveau dat iemand had voor de voorgaande reorganisatie.

* zoals in de kantonrechtersrichtlijn staat kan een ouder iemand een aftopping krijgen van de kantonrechtersformule van het bedrag plus WW tot aan de 65 jaar tot het niveau van wat hij aan salaris zou hebben gekregen. De reden dat ook de kantonrechter dit toepast is dat iemand er met de formule plus WW nooit boven de 100% salaris kan komen, er met andere woorden niet beter op kan worden vergeleken met iemand die blijft werken in die situatie.

Op verzoek van ledenbijeenkomst in Enschede hebben wij nog eens neergelegd dat er zwaar getild wordt aan de C-factor. De werkgever blijft echter weigeren deze van 0,9 naar 1 te verhogen. Omdat er echter ook 6 (9) maanden zoektermijn in het plan staat heeft een grote meerderheid van de leden toch voor gestemd en kan het plan in werking treden.

Voor vragen of opmerkingen over deze info kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot. 010-2651111 of email B.deGroot@cnvdibo.nl