Gemeente Bladel


Beloning voor jongeren die een carnavalswagen bouwen

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat er binnen de gemeente zinvolle activiteiten zijn die jongeren aanspreken. Bij het bouwen van een carnavalswagen zijn veel jongeren betrokken. Ze zijn een aantal maanden fanatiek bezig om een mooie en originele wagen te bouwen. Tijdens de lokale optochten zijn dan ook prachtige creaties te bewonderen. In een goede onderlinge verstandhouding gaan de groepen een sportieve strijd aan met collega-wagenbouwers. Samen bouwen aan een carnavalswagen is in de eerste plaats natuurlijk leuk en gezellig. Daarnaast leren de jongeren om samen te werken. Ze hebben een gezamenlijk doel waarbij ieder een eigen taak en verantwoordelijkheid heeft.

Een beloning ter stimulering

Om waardering te laten blijken voor de wagenbouwers, is éénmalig een waarderingsbudget van maximaal EUR 4.000,00 beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt evenredig verdeeld onder alle carnavalswagenbouwers in de gemeente Bladel die voldoen aan onderstaande criteria:


· Minimaal 75% van het aantal jongeren tussen de 12 en 18 jaar moet in de gemeente Bladel wonen (minimaal 10 jongeren om in aanmerking te komen).


· De carnavalswagen moet tenminste de afmetingen van een grote personenauto hebben.


· Minimaal aan 1 optocht in de gemeente Bladel deelnemen.


· Dien je aanvraag in vóór 1 februari 2006.


· Voeg bij de aanvraag een opgave van het aantal jongeren tussen de 12 en 18 jaar dat gedurende de gehele bouw en voorbereiding regelmatig meewerkt aan de bouw van de wagen.

Aandachtspunten


· Aanvraag toesturen naar: de gemeente Bladel, t.a.v. de afdeling Welzijn, Postbus 11, 5530 AA Bladel.


· Alle aanvragers ontvangen in de 2^e week van februari bericht of de groep in aanmerking komt voor een waarderingsbijdrage. Ook de hoogte van het bedrag wordt vermeld (per groep maximaal EUR 500,00)


· De bijdrage wordt uitgekeerd na ontvangst van een bewijs van deelname (foto) aan één van de lokale optochten in de gemeente Bladel.

Kortom
Gaat jouw groep een carnavalswagen bouwen voor 2006? Zorg dan dat jullie aanvraag voor 1 februari 2006 is ingestuurd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van de afdeling Welzijn, tel. 0497-361636.


---