Ingezonden persbericht


Persbericht van de Diabetesvereniging Nederland

Veel voordelen voor mensen met diabetes

Diabetesvereniging sluit collectieve contracten met drie zorgverzekeraars

LEUSDEN, vrijdag 13 januari 2006 - De Diabetesvereniging Nederland (DVN) vindt dat er drie zorgverzekeraars zijn die werk maken van goede diabeteszorg. Dat zijn Agis, Diavitaal (van Ohra) en CZ. De DVN heeft er dan ook voor gekozen met deze verzekeraars een collectief contract te sluiten voor de leden van de vereniging.

Wie als lid van de Diabetesvereniging, de grootste patiëntenvereniging van ons land, kiest voor één van deze verzekeraars krijgt korting op de premie. Bovendien kan hij of zij profiteren van alle regelingen die deze verzekeraars op het gebied van diabetes bieden. Nog belangrijker voor de vereniging en dus voor mensen met diabetes is dat de DVN rechtstreeks invloed heeft op het inkoopbeleid van deze zorgverzekeraars. Dit is een belangrijk onderdeel van de drie collectieve contracten. Hiermee heeft de vereniging een krachtige positie om op basis van signalen van de verzekerde leden nog betere zorg af te dwingen, voor nu en in de toekomst.

De drie zorgverzekeraars bieden in dit collectieve aanbod:

Agis: 5% korting op de basisverzekering en 5% op de aanvullende verzekering, ¤ 20,- vergoeding van het DVN-lidmaatschap.

CZ: 5% korting op de basisverzekering en 5% korting op de aanvullende verzekering, verhoging van het vergoedingsbedrag voor een DVN-cursus met ¤ 40,- indien iemand gebruik maakt van een online diabetespas.

Diavitaal: 6% korting op de basisverzekering en 6% korting op de aanvullende verzekeringen van Ohra, niet-leden krijgen een jaar gratis lidmaatschap van de DVN.

De DVN raadt dan ook aan om bij de keuze voor een zorgverzekeraar te profiteren van één van deze collectieve contracten. Ze bieden niet alleen financieel voordeel, maar versterken ook de macht van de patiënt in het nieuwe zorgstelsel.

De Diabetesvereniging heeft nu drie collectieve contracten afgesloten, maar is daarnaast al enige maanden bijzonder actief om mensen met diabetes te ondersteunen bij hun keuze voor een zorgverzekering. Dat doet de vereniging onder meer met zeer uitgebreide informatie in haar maandblad Diabc en op website www.dvn.nl. Daarnaast kunnen leden met vragen terecht bij de DVN Zorglijn (033-463 05 66, zorglijn@dvn.nl, maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).

__________________________________________