Gemeente Nederbetuwe


Uw droomhuis in de boomgaard?!
13 januari 2006

Uw droomhuis in de Boomgaard?!
Ontwikkeling Herenland zet een volgende stap
Wanneer u een (projectmatige) nieuwbouw woning koopt, ligt de bouwtekening klaar en is vaak het beeld van de straat al bekend. U vindt deze mooi of het is net niet wat u zoekt. In sommige bouwprojecten worden extra keuzemogelijkheden aangeboden.

De gemeente Neder-Betuwe gaat verder. In de derde fase van Herenland gaat de gemeente samen met Chr. van Arnhem en Zonen B.V. werken aan het "consumentgericht bouwen". Binnen vooraf vastgelegde kaders bepaalt u als consument hoe uw droomhuis eruit ziet. U wordt daarbij ondersteund door een ontwerpteam.

Ontwikkeling Herenland
De plannen voor fase 3 zijn alweer in volle gang. Fase 3 lijkt qua programma en verkavelingopzet veel op fase 2. Een belangrijk verschil is dat er 14 kavels voor consumentgericht bouwen gereserveerd zijn.

Consumentgericht bouwen houdt in dat de consument het ontwerp van de woning mag bepalen. De consument kan, samen met de aangewezen architect en Chr. van Arnhem en Zonen B.V. een ontwerp maken voor hun eigen droomhuis. Hoe ziet uw droomhuis eruit? Een moderne villa, jaren 30 huis of heeft het een landelijke uitstraling? Een grote woonkamer, keuken op het zuiden? Hoeveel slaapkamers? Het ontwerp van de woning is welstandsvrij en wordt niet getoetst aan beeldkwaliteit.

Dit biedt ontwerpvrijheid. Er zijn vanzelfsprekend enkele spelregels waar het ontwerp wel aan moet voldoen. Enerzijds natuurlijk het bestemmingsplan, waarin maximale maten zijn vastgelegd en anderzijds spelregels over materiaal gebruik. De woning moet opgetrokken worden in bakstenen en voorzien zijn van een kap met dakpannen. De stenen en dakpannen zijn vooraf bepaald (met enkele kleur nuances).

Situering kavels
De kavels voor consumentgericht bouwen liggen rondom het open groengebied. De kavels zijn op het kaartje rood gemarkeerd. De stedenbouwkundige opzet van dit plandeel (de Boomgaard) is dorps en groen van karakter.

Informatie
GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen met Chr. van Arnhem en Zonen B.V., mevrouw R. Helmond of de heer T.J. Krol (tel. 0345 514 341). Zij noteren uw gegevens en sturen u zo snel mogelijk een project brochure met alle informatie over de mogelijkheden en de spelregels.

De selectie van gegadigden vindt begin 2006 plaats. Begin 2006 zal de gemeente een informatieavond organiseren, waarin ook aandacht zal zijn voor het consumentgericht bouwen.