Binnensticht, 11.55 uur

Utrecht, 13-01-2006 o Nieuwsberichten district Binnensticht

Minderjarige winkeldieven aangehouden

ZEIST Donderdagmiddag heeft de politie in een winkel aan het Emmaplein drie minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 16.10 uur dat de meisjes zich verdacht gedroegen. Op het moment dat zij de winkel wilden verlaten ging het alarm af en werd het drietal aangehouden. Het bleek dat de dames één van 12 en twee van 13 jaar uit Utrecht en Zeist ook in een andere winkel spullen hadden gestolen. In overleg met de ouders zal gekeken worden voor een alternatieve straf via bureau Halt.

Snelheidscontroles

MAARTENSDIJK Op de Tolakkerweg heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 13.45 en 15.45 uur werden 1120 voertuigen gecontroleerd. 111 Bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

BUNNIK Ook werd gecontroleerd op de Schoudermantel. Tussen 13.35 en 16.00 uur werden hier 2012 voertuigen gemeten. Uiteindelijk schreef de politie voor 115 bestuurders een bekeuring uit. De chauffeur met de meeste haast reed 81 km/u waar maximaal 50 km/u gereden man worden.

Verscherpt politietoezicht levert drie aanhoudingen op

BOSCH EN DUIN In verband met de reeks woninginbraken in de afgelopen weken, houdt de politie verscherpt toezicht in Bosch en Duin. De politie controleert personen en voertuigen die zich in dit gebied verdacht ophouden.

Aan de Vossenlaan viel het gedrag van een 26-jarige Amersfoorter op. Hij gedroeg zich verdacht bij geparkeerde autos. Agenten waren vervolgens getuige van een autoinbraak, waarbij door de Amersfoorter na het inslaan van een ruit, een toilettas uit het voertuig werd gehaald. Hij kon direct in de kraag worden gevat.

Op de Jozef Israellaan werd rond 21.00 uur een auto met twee mannen gecontroleerd. Het tweetal (een 25-jarige Utrechter en 26-jarige Zeistenaar) kon zich niet legitimeren. De bestuurder verklaarde de verkeerde weg ingeslagen te zijn en dat hij per ongeluk in Bosch en Duin terecht was gekomen.