Ingezonden persbericht


Wedstrijd vraagt om vele nieuwe versies van Thé Lau's 'In Vrijheid'

Talloze nieuwe versies van het Lied van de Vrijheid moeten dit jaar te horen zijn. Met een landelijke popwedstrijd roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei muzikanten op hun eigen versie van het Lied van de Vrijheid ten gehore te brengen. Het lied, 'In Vrijheid', is in het lustrumjaar 2005 gelanceerd als de herkenningstune van 5 mei, de Dag van de Vrijheid. Het nummer staat op de nieuwe cd van Thé Lau die binnenkort verschijnt.

Muzikanten uit het hele land worden gevraagd voor 1 maart 2006 hun eigen interpretatie van het Lied van de Vrijheid in te zenden. Uit de inzendingen kiest een jury onder leiding van Thé Lau dertien winnaars. De winnaars krijgen allemaal een plek op het podium bij één van de dertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei.

Muzikanten die willen deelnemen aan de wedstrijd kunnen zich aanmelden via www.liedvandevrijheid.nl. Op de website is de originele versie van 'In Vrijheid' van Thé Lau te beluisteren. Ook de songtekst en partituren staan op de website, evenals instructies hoe deelnemers hun versie van het nummer kunnen inzenden.

Thé Lau schreef 'In Vrijheid' in het lustrumjaar 2005 op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei speciaal voor 5 mei. Het lied is al voor veel verschillende muzikanten beschikbaar, zo zijn er bewerkingen voor koren, orkesten, fanfares en zelfs carillons gemaakt. Met de wedstrijd wordt dit jaar extra aandacht op popuitvoeringen van het lied gelegd. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei hoopt op de Dag van de Vrijheid zo veel mogelijk verschillende muziekstijlen van het Lied op zo veel mogelijk plaatsen te horen.


---

Noot voor de redactie,