Gemeente Utrecht


Secretarie
Communicatiebureau/Bestuur
persbericht
|13 januari 2006                 

Utrechtse delegatie op bezoek bij Tourdirectie in Parijs

Een delegatie van bestuurders en betrokkenen bij de Utrechtse Grand Départ du Tour de France heeft vandaag een bezoek gebracht aan Jean Marie Leblanc, directeur van de Tourorganisatie. Doel van het bezoek was de Utrechtse kandidatuur toe te lichten en te bespreken. Daarbij is ook het Franstalige bidbook aangeboden. Conclusie van de reizigers: het was een nuttige bijeenkomst en de contacten zijn goed. Utrecht is nog steeds serieus kandidaat voor de start van de Tour in 2009.

Het gezelschap bestond uit mevrouw Brouwer-Korf (burgemeester van Utrecht), de heren Staal (Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht), Janssen (oud-Tourwinnaar), Dijkstra (directeur Rabobank Nederland), Wielaert (Stichting Tour sous le Dom) en Hordijk (hoofd afdeling Sport & Recreatie Gemeente Utrecht). De delegatie heeft de Utrechtse kandidatuur toegelicht. Daarbij is het Franstalige bidbook over de Utrechtse start van de Tour in 2009 aangeboden. Ook is er uitgebreid gesproken over het voorgestelde parcours van de Proloog (door de stad) en de eerste etappe (door de provincie). Leblanc en drie medewerkers hebben met belangstelling de ins en outs van de Utrechtse voorstellen beluisterd en besproken. Naast het bidbook is ook een brief van staatssecretaris Ross-van Dorp (VWS) aangeboden. In de brief ondersteunt de staatssecretaris - namens de Nederlandse regering - het bid van Utrecht voor de organisatie van het Grand Départ de Tour de France in een van de komende jaren.

Delegatieleider burgemeester Brouwer-Korf noemde de sfeer inspirerend. "Er is goed en zakelijk gesproken over onze kandidatuur. De Fransen hebben duidelijk volop belangstelling voor de Utrechtse ideeën. De hele delegatie is hoopvol en optimistisch over de Utrechtse kandidatuur."


Noot voor de media:


Gemeente Utrecht