Nighttown Rotterdam

VR 13 JANUARI:

DREADLOCK PUSSY in Nighttown

SUPPORT: MINDFOLD + MINDSCAN

Al zeven jaar druk doende in de 'muziekbizz' heeft Dreadlock Pussy al veel gezien en gedaan; grote festivals (Pinkpop, Lowlands, Ozzfest), openen op gigantische podia voor meganamen als Machine Head, Rammstein, Disturbed, Downset en Therapy?, en natuurlijk hardcore toeren in eigen land. Hun laatste plaat, Palm Bridge Rd, kreeg overal lovende recensies. De mannen zijn groot gegroeid!

Na vijf vruchtbare jaren te hebben samengewerkt met Seamiew records, kwam, begin 2005, de nieuwe plaat uit via PIAS. Palm Bridge Rd, het nieuwe album van dit Limburgse zestal bewijst eens te meer dat iets nooit helemaal dood gaat, maar vanuit een fris perspectief juist meer dan levend kan zijn. De aanstekelijke nummers hebben nog steeds hun harde pit, maar nemen de luisteraar daarnaast mee op een melodieuze reis door de contemporaine geschiedenis van de harde muziek.

Met hun vorige twee albums(Sharp Instead(2000) en Tsumi(2002)) wist Dreadlock Pussy al menigeen te verrassen met hun inventief gecomponeerde liedjes: "Vaderlands metalalbum van het jaar, op zeker." (Frank Helmink, Oor), "Raakt het magistrale Tool" (Menno Pot, Volkskrant). En over Palm Bridge Rd, had Oor o.a. het volgende te melden: "Zo wordt er nog steeds gerapt, geschreeuwd en gekrijst, maar toch houdt de muziek zich verre van de onoverzichtelijke toestanden van vroeger. Dromerige metal of in veel gevallen zelfs rock krijgen we voorgeschoteld, met vaak een catchy hook in het refrein. Dreadlock Pussy weet op deze plaat zijn woede beter te kanaliseren en daar ben ik niet rouwig om." (Daniël Huisman)

Support: Mindfold
En opeens waren ze er, kreten als "de grote belofte" (Rocktribune), "Jezus, wat een heerlijk geweld!" (Music Maker) en "waarschijnlijk niet meer lang zonder platendeal!" (UP Magazine). Waardoor? De release van de EP Under Your Skin, de 2e cd van 'die band uit Maastricht'. En nu al geprogrammeerd op Pinkpop, dit jaar de doorbraak?

Support: Mindscan
Mandy, Tamara, Nico en John vormen Mindscan. Zeven weken na de oprichting stond de band al op het podium bij Nighttown. En dat smaakte naar meer. Mindscan speelt melodic metalcore, deathmetal, mosh, punk en doom met cleane, emotionele vocals, death screams en heftige grunts. Daarbij hebben ze de sterke neiging zichzelf van alle energie de ze in zich hebben te bevrijden.

VR 13.01 Dreadlock Pussy + support: Mindscan + Mindfold Zaal open 20.00 uur / Aanvang 21.00 uur
EUR 8,- excl. voorverkoopkosten
Voorverkoop bij Ticket Service, Velvet, Plato en Black Widow

www.nighttown.nl / www.dreadlockpussy.com / www.scanyourmind.com / www.mindfold.nl
---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Saskia de Feijter. T: 010-4361210 of E: saskia@nighttown.nl


---- --