Leefbaar Utrecht

jaargang 4, nummer 44, januari 2006

In deze nieuwsbrief aandacht voor:


- ALV stelt verkiezingsprogramma vast

- Ledenvergadering kiest Walther Lenting als lijsttrekker
- Nieuw bestuur vereniging Leefbaar Utrecht geformeerd

VAN HET BESTUUR :

Verkiezingsprogramma Leefbaar Utrecht vastgesteld

Niet zonder trots presenteert Leefbaar Utrecht haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsperiode 2006 - 2010, waarvoor op 7 maart a.s. verkiezingen gehouden worden. In dit programma gaan we in op de belangrijkste zaken die de stad en haar inwoners aangaan: de slechte luchtkwaliteit en de bijbehorende verkeersproblematiek, de aanpak van de veiligheid op straat en het verbeteren van het veiligheidsgevoel van de Utrechters, de voortdurende strijd voor en kwalitatief hoogwaardige en schone openbare ruimte, goede schoolgebouwen en een voortgaande deregulering van onze maatschappij.

U kunt ons verkiezingsprogramma hier downloaden: http://www.leefbaarutrecht.nl/?page_id=133

Walther Lenting gekozen tot lijsttrekker Leefbaar Utrecht

Walther Lenting is gisteren door de leden van Leefbaar Utrecht gekozen tot lijsttrekker. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart a.s. voert de huidig wethouder Leidsche Rijn, Stationsgebied en Cultuur de kieslijst aan. Walther Lenting is sinds de aanvang van deze collegeperiode wethouder. Daarvoor was hij drie jaar raadslid en zodoende is hij van begin af aan betrokken bij Leefbaar Utrecht.

Walther over zijn verkiezing als lijsttrekker: "Ik voel me vereerd door het vertrouwen dat bestuur en de leden in me stellen. Ik heb lang lopen dubben of ik het wilde doen of niet en daarnaast of ik het wel móest doen. Ik heb het er met velen die hier vandaag aanwezig zijn over gehad en heb uiteindelijk besloten om het toch te doen.

Verder zei Walther het wel wat eng te vinden. "We zijn ooit begonnen met Henk als lijsttrekker/fractievoorzitter en we zaten in de oppositie. Ik weet van mijzelf dat ik niet zo'n verbaal kanon ben als Henk. Henk was een enorme stemmentrekker en een zeer sterke debater. Het zal moeilijk zo niet onmogelijk zijn om hem te evenaren."

"Ook het feit dat we voor 2000 in de oppositie zaten heeft bijgedragen aan het grote succes dat we bij de vorige verkiezingen behaald hebben. De afgelopen vijf jaar hebben we in het college gezeten, en dat is niet half zo "sexy" als de oppositie."

Desondanks heeft Walther vertrouwen in de kansen van Leefbaar Utrecht. "We hebben een goed programma, zeker in vergelijking met de wensenlijstjes van onze concurrenten. Ik heb er veel zin in en ga er voor!"

Nieuw bestuur vereniging Leefbaar Utrecht geformeerd

Op de afgelopen ledenvergadering is een nieuw verenigingsbestuur geformeerd, dat kort na de komende gemeenteraadsverkiezingen in functie treed. Het bestuur bestaat uit vijf mannen, de verdeling van functies bepalen zij vooralsnog zelf.

De vijf:
Henk Beumer, John Cools, Dimitri Grammatikas, Rob Kok en Jan Scheffer.

De laatste twee nieuwe bestuursleden zijn momenteel nog raadslid voor Leefbaar Utrecht. De huidige bestuursleden Gerard Heussen, Niek Huisma en willeke Sanderink keren om uiteenlopende redenen niet terug in het verenigingsbestuur.