Provincie Noord-Holland


12-1-2006

Onderwerp

Kick-off Bereikbaarheid kust

Carla van Twuijver

Dit jaar begint de provincie Noord-Holland, samen met de gemeenten Velsen, Beverwijk en Castricum met het verbeteren van de bereikbaarheid van de stranden van Castricum, Wijk aan Zee en Velsen. Om iedereen bij dit project te betrekken is een startbijeenkomst georganiseerd op 13 januari 2006 in Hotel het Hoge Duin in Wijk aan Zee van 13.00 uur tot 17.30 uur.

De bereikbaarheid van de kust is al jaren een probleem. Op drukke dagen is het strand niet of nauwelijks bereikbaar. De provincie gebruikt de ervaring van de succesvolle projecten Bloemendaal-Zandvoort en Bergen-Zijpe om de bereikbaarheid te verbeteren in de regio Velsen-Wijk aan Zee-Castricum.

Op 13 januari overleggen bestuurders van provincie en gemeenten, strandondernemers, bewoners, ambtenaren, hulpdiensten en andere belanghebbenden met elkaar. Onderzocht wordt waar de grootste problemen liggen en aan welke oplossingen gedacht kan worden. De resultaten worden meegenomen in de plannen voor de uitvoering. In april of mei volgt een bijeenkomst met een terugkoppeling. Het is de bedoeling om al in de zomer van 2006 een aantal concrete maatregelen te realiseren.

Naast gedeputeerde Mooij zal oud-wethouder van Zandvoort Han van Leeuwen aanwezig zijn om tips mee te geven hoe de badplaatsen optimaal van dit project kunnen profiteren.