Time : 6:07:48 PM
Date : Friday, January 13, 2006
Sender Name: Zetes Industries

Distributieovereenkomst tussen Zetes en Ingram Micro Belgium

Lezer voor de elektronische identiteitskaart binnen ieders bereik dankzij Zetes en Ingram Micro Belgium

Brussel,13 januari 2006 - Zetes (Euronext Brussels: ZTS), producent van de Belgische elektronische identiteitskaart en tevens invoerder van de eID kaartlezer ACR38U van ACS, heeft een distributieovereenkomst gesloten met Ingram Micro Belgium. Hiermee wordt de kaartlezer op de markt gebracht via het verderlersnetwerk van Ingram Micro Belgium.

Een extra troef voor eID

Tienduizenden van deze ACR38U kaartlezers werden reeds in gebruik genomen door een professioneel publiek. Door zijn gebruiksvriendelijkheid en zijn bescheiden prijs, is deze kaartlezer echter ook ideaal voor privé-gebruikers. De ACR38U wordt aangesloten via USB en is compatibel met de meeste computers die draaien onder Window, Mac OS X of Linux. Voor de installatie ervan, die meestal automatisch gebeurt, moet enkel de software gedownloaded worden van een website - www.belgeid.be. Deze is beschikbaar in 3 talen (Nederlands, Engels, Frans).

In het kader van de actie SaferChat die Peter Vanvelthoven, huidig minister van Werk en Informatisering van de Staat, enkele maanden geleden gelanceerd heeft, kocht de Belgische regering meer dan 100.000 ACR38U kaartlezers aan. Dankzij deze aankoop is de prijs van het toestel gevoelig gedaald tot ¤16,59 BTW inbegrepen (aanbevolen publieksprijs).

"Wij hebben als doelstelling deze eID kaartlezer aan een betaalbare prijs aan te bieden aan het grote publiek, onze overeenkomst met Ingram Micro Belgium zien wij als een extra troef" zegt Ronny Depoortere, Senior Vice-president en verantwoordelijke van Zetes PASS (Personal Authentification and Security Services). "Met een belangrijk distributiecentrum in Machelen bevoorraadt Ingram Micro Belgium meer dan 5.000 professionele verdelers in België. Daarenboven kan de ruime B-to-C (Business-to-Consumer) ervaring van deze partner alleen maar ten gunste komen aan een eID-aanbod dat gericht is op een zo ruim mogelijk publiek".

"Wij zijn verheugd dat Zetes ons gekozen heeft om de verkoop en distributie van de langverwachte eID kaartlezer in goede banen te leiden", voegt Dominique Deklerk toe, General Manager van Ingram Micro. "Onze infrastructuur en onze logistieke ervaring zijn uniek in België, en zijn van cruciaal belang om een project op zo grote schaal te beheren. Wij zullen, mede dankzij onze grote kennis van de B-to-C markt, ongetwijfeld kunnen beantwoorden aan de behoeften van de toekomstige gebruikers van de eID-kaartlezers".

Pers informatie:
Zetes Corporate Communication
Michel Poullet
T. +32 2 728 37 48
E-mail : michel.poullet@zetes.com

Over Zetes

Zetes (Euronext Brussels: ZTS), opgericht in 1984, is uitgegroeid tot een vooraanstaande Pan-Europese systeemintegrator die oplossingen met meerwaarde biedt voor Automatische Identificatie (Auto-ID) van goederen en personen. Deze oplossingen zijn gebaseerd op zowel opkomende als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en dragen bij tot een verbeterde werking van vele publieke en private klanten in tal van sectoren. Zetes' oplossingen worden gebruikt in verscheidene sectoren: industrie, transport, logistiek, distributie, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie en openbare diensten.

De Zetes groep heeft haar hoofdzetel in Brussel en filialen in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Zetes telt vandaag 440 voltijdse medewerkers en behaalde een geconsolideerd zakencijfer van 100 miljoen EUR in 2004.
www.zetes.com

Ingram Micro Inc.

Ingram Micro Inc. is 's werelds grootste technologiedistributeur. Als essentiële schakel in de technologiewaardeketen creëert Ingram Micro verkoop- en winstkansen voor vendors en resellers via unieke marketingprogramma's, uitbestede logistieke diensten, technische ondersteuning, financiële diensten en productkoppeling en
-distributie. De onderneming is actief in 100 landen en als enige mondiale IT-distributeur ook actief in Azië. Ingram Micro staat 81ste in de Fortune-500 en genereerde 25,5 miljard USD aan inkomsten in boekjaar 2004.
Bezoek www.ingrammicro.com of www.ingrammicro-europress.com