Ingezonden persbericht


KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

KINK FM presentator Leon Verdonschot wint Pop Pers Prijs

Hilversum, 13 januari 2006

KINK FM presentator Leon Verdonschot is de winnaar van de Pop Pers Prijs 2005. Hij kreeg de prijs uitgereikt op vrijdag 13 januari tijdens het Noorderslag Seminar in de Oosterpoort in Groningen. De Pop Pers Prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut (NPI).

Volgens het jury rapport is Verdonschot "een volbloeds allrounder, iemand die de voor onverenigbaar gehouden begrippen 'afstand' en 'betrokkenheid' als vanzelfsprekend in één persoon verenigt". Verder spreek het rapport over de opvallende openhartigheid waarmee alle geïnterviewden spreken. "In de interviews van Leon Verdonschot lees je dingen, die je nergens anders te weten komt, terwijl veel van de geïnterviewden toch ook in de andere bladen staan. Het antwoord op deze vraag zit hem in de door Verdonschot gestelde vragen zelf. Die getuigen van zo'n groot mededogen, dat ze haast niet anders dan het beste losmaken in de aangesprokene."

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het gehele oeuvre van de winnende popjournalist. De jury kijkt vooral naar bijzondere prestaties die de genomineerden het afgelopen jaar hebben geleverd. Eerdere winnaars waren onder meer Anton Corbijn, Jip Golsteijn, Martin Bril, Tom Engelshoven en de website 3 Voor 12.

Leon Verdonschot presenteert iedere zondagmiddag tussen 12 en 14 uur het programma Oeverloos bij KINK FM. Daarin ontvangt hij wekelijks gasten uit de politiek, kunst en literatuur. Daarnaast is Verdonschot journalist bij onder andere Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer en hij bracht in 2005 de verhalenbundel Hart Tegen Hart uit.

Station Manager Arjen Grolleman: 'Wat we bij KINK FM al jaren wisten mag nu heel Nederland weten. Ik ben er apetrots op dat Leon zijn talent al zoveel jaren op onze zender loslaat.'

KINK FM is overal in Nederland via de kabel te beluisteren en wereldwijd via internet en satelliet (digitaal). Check http://www.kinkfm.com voor kabelfrequenties of bel 0900-3001900.



Ingezonden persbericht