Gemeente Deventer

Week 2, 13 januari 2006

Gemeente betrekt Bathmense bevolking
ENQUÃTE STRUCTUURVISIE BATHMEN

De gemeente Deventer gaat een ruimtelijke visie voor het dorp Bathmen maken. In deze structuurvisie staat beschreven hoe Bathmen zich de komende vijftien jaar ruimtelijk kan gaan ontwikkelen. De gemeente Deventer maakt deze visie niet alleen, maar betrekt de kennis en wensen van de inwoners van Bathmen erbij. Daarom ontvangt elk huishouden van de voormalige gemeente Bathmen op 13 januari een enquête. De uitkomsten van de enquête zijn mede richtinggevend voor de uitgangspunten van de structuurvisie.

In de bestuursovereenkomst die is gesloten bij de gemeentelijke herindeling van Bathmen en Deventer, is afgesproken dat er een zogenaamde structuurvisie wordt gemaakt. De visie moet antwoord geven op vragen als: Waar is ruimte voor woningbouw? Waar is ruimte voor voorzieningen? Hoe worden vrijkomende locaties in het dorp ingevuld? Is er behoefte aan bedrijvigheid in het dorp?

De enquête telt mee

Dit is voor het eerst dat de gemeente Deventer een ruimtelijk plan maakt waarbij alle inwoners zo nadrukkelijk worden betrokken. Door de enquête in te vullen kunnen inwoners hun ideeën en wensen over de ruimtelijke ontwikkeling van het dorp Bathmen kenbaar maken. De resultaten worden in het verdere proces van de structuurvisie betrokken. De enquête wordt onder alle huishoudens van de voormalige gemeente Bathmen verspreid, zowel het dorp als het buitengebied.

De structuurvisie vormt, zodra de gemeenteraad deze heeft vastgesteld, de basis voor een nieuw bestemmingsplan en dient ook als toetsingskader voor toekomstige aanvragen en ontwikkelingen.

Publicatiedatum: 13-1-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 13 januari 2006