3 e persbericht van vrijdag 13 januari 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 13-01-2006

Eindhoven: Politie houdt auto-inbreker aan

Op de Kanaaldijk Noord heeft de politie vrijdag om 15.25 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had op een parkeerterrein van een doe-het-zelfwinkel ingebroken in een geparkeerde auto. Het slot van de auto was opengebroken. De man had een zonnebril en een plank bij zich. Deze spullen kwamen uit de auto. De man is ingesloten.

Eindhoven: Verlichtingscontrole

In Gestel en S tratum zijn vrijdagavond 11 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen goede verlichting op hun voertuig hadden.

Son: Politie houdt drie overvallers aan

De politie heeft vrijdag om 19.50 uur op de Zandstraat en de Berkenlaan drie Eindhovenaren van 15 en (2x) 14 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij eerder op de avond een 12-jarige en een 16-jarige jongen hebben overvallen. Dat gebeurde op de Larikslaan en de Rijnlaan. De slachtoffers werden bedreigd met een mes en met honkbalknuppels. In een geval werd geld (ongeveer 10 euro) uit de portemonnee van het slachtoffer gepakt. De politiemensen hadden een signalement doorgekregen en op de Zandstraat zagen ze de drie op twee fietsen rijden. Twee konden er meteen aangehouden worden. De derde liep hard weg, maar kon op de Berkenlaan achterhaald worden. Ze hadden twee honkbalknuppels bij zich. Verder hadden ze enkele gsms, een I-Pod, en een MP3-speler bij zich. Deze spullen zijn mogelijk ook bij overvallen buitgemaakt.

In de afgelopen tijd zijn er vaker soortgelijke overvallen geweest. De drie jongens zijn ingesloten om te onderzoeken of zij hier ook mee te maken hebben.