The Edge, School voor Leiderschap, roept bijval en weerstand op

AMSTERDAM, 20060116 -- In een nieuwe publiciteitscampagne voor een geheel vernieuwd programma, roept The Edge, International School for Leadership and Spirituality, heftige reacties op. The Edge is een antwoord (natuurlijk niet HET antwoord) op de toenemende chaos in de wereld:

* energie wordt duurder en schaarser (een oplossing voor het fileprobleem komt in zicht!)
* het klimaat verandert en de zeespiegel stijgt
* de ongelijkheid in de wereld lijdt tot explosieve reacties
* en in ons eigen land: de kosten van veel wat ons dierbaar is - onderwijs, cultuur, gezondheidszorg, veiligheid, openbaar vervoer, sociale zekerheid - lopen uit de hand en lijken onbeheersbaar, met kwaliteitsverlies als gevolg.

Gevraagd: nieuw leiderschap en nieuw bewustzijn. The Edge biedt dat aan en roept daarmee bijval en schrik op :

* veel bedrijven reageren enthousiast, naar sommige deinzen terug voor de consequenties van een groter bewustzijn in eigen bedrijf
* enthousiaste studenten bezoeken de introductiecursus, maar anderen durven het risico voor deelname aan het kernprogramma niet aan. Het is immers niet vrijblijvend.

Enkele feiten over The Edge:

* The Edge is een mysterie school, een inwijdingsschool, en een internationale school (de werktaal is meestal Engels), gericht op het ontwikkelen van het bewustzijn en het leiderschap dat de wereld nodig heeft
* Tot nu toe heeft The Edge twee zomerscholen, een introductiecursus en een vijftal workshops georganiseerd voor een breed publiek. Die hebben een groot enthousiasme opgeroepen. Zie de website voor enige 'testimonials'
* Het kernprogramma van The Edge is bestemd voor jong volwassenen met of zonder enige werkervaring. Het heeft een doorlooptijd van 10 maanden en bestaat uit drie modules van zes, twee en nogmaals twee weken, en een intensief begeleid leerprogramma in de tussenliggende periodes. Het kan op ieder moment starten, maar er zijn nog onvoldoende inschrijvingen (zie hierboven).
* Binnenkort start een leergang 'Leiderschap voor de toekomst' voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan beleid, ontwikkeling en innovatie en die de toekomst mede vorm wil geven. Deze leergang geeft een kijkje achter de schermen van The Edge, en besteedt theoretisch en praktisch aandacht aan het leiderschap dat deze wereld nodig heeft.

Voor meer informatie: De website: www.theedge.nu , Erik van Praag, (dean, 020 6202285), Leo Sonneveld (publiciteit, 0348 400055), Jan Paul van Soest (zakelijk directeur, 055 3010808), Anne Veldhuizen (officemanager, 020 4283388). Zij staan u graag te woord.